Solstrålen 29 maj

Idag har vi haft avslutning på vårt Bamse tema, det blev en utflykt till "Lilleskog" där många spännande saker väntade oss. Givetvis var både Bamse och Lille Skutt med och bjöd till fest, vi lekte i de små skogsdungarna, klättrade i träd, gungade och gick balansgång. 
I gräset målade barnen en stor gemensam teckning och sedan blev det dans till Bamsemusik.

(null)

Lunchen blev grillade hamburgare och Bamsedricka med sugrör, detta uppskattades av barnen då de noterade och pratade om vilka som var på de olika dryckes förpackningarna.
Efter lunchen busade Bamse och Lille Skutt till det och gömde sig i skogen med en överraskning. Barnen letade och letade och till sist hittade de överraskningen. Med nyfikna blickar väntade de tills vi öppnade överraskningen och till deras förtjusning var det såpbubblor från oss, Bamse och Lille Skutt. Även Bamses farmor hade bakat honungs som vi bjöds på.

(null)

Fredriksdal

Vi hade en härlig och mysig utflykt till Fredriksdal, barnen var förväntansfulla och ögonen tindrade på dem när vi åkte bussen och de såg andra bussar, tåg, båtar och bilar. 
Väl framme hälsade vi på fåren, hästarn, korna, grisarna och tuppen med sina hönor, vi såg även en stor grön traktor. Barnen fick klappa några av djuren och mata dem med gräs. När vi var inne i ett av de husen noterade några av barnen att det såg annorlunda ut än deras hus hemma, bland annat att taket var av halm och golvet var stenar.

(null)

(null)

Till sist var det dags för den efterlängtade matsäcken, det var lika spännande att se vad kompisarna hade med sig som det var att plocka fram sin egen.

Godbitar från Solstrålen v.20

I tisdags tog vi en liten mini utflykt upp till hästarna 🐎🐎 Där räknade vi hästar, ben och matade dem med lite gräs. På vägen hem lekte vi i en dunge, barnen tränade bland annat på sin motorik, genom att klättra, hoppa och balansera. 

(null)

I onsdags fick vi besök av polisen, han visade bland annat polisbilen, polishunden, västen och kravallhjälmen 👮‍♂️🚔. Detta uppskattades av alla barn.

(null)

Förskolansdag firade vi med vår årliga och härliga "Hustomtelunk" i Ramlösaparken. Där hade vi en gemensam uppvärmning med alla avdelningar från Hustomten och sedan gick vi en snitslad bana, där vi svarade på olika frågor. Allt avslutades med lunch i det gröna. 

(null)

Vi önskar er en trevlig helg 🌞