Solstrålen v.10


Tisdag hos Solstrålen. 
Vi hade gemensam samling med frukt och veckosång. Sen hade vi våra grupper, nyckelpigorna gick på äventyr och krokodilerna och Mini-Hopp lekte i snön på gården.
Väl inne igen hade vi aktivitet med matematik i fokus.
(null)                       
(null)
(null)

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för rum, form,läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring (Lpfö 98, rev.2016, s.10).

Onsdag hos Solstrålen.
Efter samlingen idag gick halva barngruppen ut och provade att åka på den lilla isen som fanns på gården, här blev det att träna grovmotoriken.
(null)

Andra halvan av barngruppen stannade inne och hade skapande. Vi provade på sockermålning, barnen fick måla på ett papper med vatten med socker i sedan droppa vattenfärg på det "kladdiga" pappret. Det blev underbart fina konstverk.

(null)

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap" samt "utveckla sin förståelse för naturkunskap genom enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen" (Lpfö 98, rev. 2016, s.10).
Publicerat i Allmänt