Solstrålens vecka 🌞

Vi har haft en härlig stund med massa lek och bus på lekplatsen. 


"Barnen ska kunna växla mellan olika aktiviteter under dagen. Verksamheten ska ge utrymme för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Utomhusvistelse bör ge möjlighet till lek och andra aktiviteter både i planerad miljö och i naturmiljö" (Lpfö 98, rev. 2016, s. 7).

Tillsammans lyssnade och dansade vi till musik 💃🕺🏻 detta är en uppskattad aktivitet hos barnen.


"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama" (Lpfö 98, rev. 2016, s.10).


Tillsammans har vi upptäckt och pratat om olika djur som bor i naturen. Idag hittade vi en liten snäcka 🐌 som vi sjöng om och undersökte närmre.


"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö samt utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen" ( Lpfö 98, rev. 2016, s. 8 och s. 10).


Måndag 18/9

Efter en gemensam fruktstund 🍐 ute på gården, följde några barn med till lekplatsen mittemot förskolan. De gungade, åkte rutschkana, balanserade och gick på upptäcktsfärd i skogen.


Resten av kompisarna stannade kvar på gården och lekte tillsammans. De bakade sandkakor, åkte rutschkana och lekte med barnen på regnbågen.

Friskvårdsvecka hos Solstrålen

Skriv inläggstext 

Rörelse är mycket uppskattat hos oss på Solstrålen. Att se glädjen hos alla när vi hoppar, skuttar och dansar tillsammans får oss att må bra.


Denna vecka har vi även provat att göra egen müsli som barnen sedan fick ta med hem. Våra ingredienser var havregryn, solrosfrön, kokos och russin. 


Önskar er alla en trevlig helg 🤗