Solstråle Nytt november

Hej Allihopa! Nu är det Halloweentider och kom ihåg vår fest torsdagen den 3 November 9.30-11.00. Vecka 45 har Ulrika semester! Nu i november tänker vi lägga fokus på teknik och naturvetenskap och då kommer vi att göra enkla experiment med barnen. Fjärilarna forsätter också med "snick och Snack". (Kompistemat)Nyckelpigorna fortsätter med rim, ramsor, drama och sagor både inne och ute. Vecka 45 kommer en praktikant från Victum som heter Nathalie. Hoppas ni är inne och tittar på vår blogg. Den 19 december är det planeringsdag för personalen, då är förskolan stängd. "Var du än går ta med dig hela ditt hjärta" Konfucius

Nallefest på Nallens Dag 27 oktober

Vi fortsatte med en Nalle fest i FN:s tecken. Vi tittade på varandras söta goa nallar och sjöng en Nallevisa. Vi mumsade på godis-björnar. Nalle-Discot var uppskattat till nordisk schlager musik!


DiscoHär rockar vi loss!

FN- Österrike och Tyskland

Vi fortsatte FN veckan med två tysktalande länder och vi hade fint besök av två släktningar till Annette som sjöng och joddlade för oss. Barnen satt fascinerande och lyssnade. Ulrika sjöng en tysk barnsång och sedan festade vi på Schwarzwaldstårta.