Tisdag 29/9

Idag tittade vi på Afrikansk musik, efteråt var kreativiteten stor på gården. Det skapades trummor av alla olika sorters material med hjälp av alla pinnar vi samlat dagen innan. Sedan fick de måla sina trumpinnar.Regnbågens månadsbrev Oktober

Månadsbrev Oktober

 

Då var vi snart inne i oktober månad och vi har fortfarande fint väder, men passa på att titta över era barns hyllor vad det finns eller vad som saknas. Det börjar bli lite kallt om händerna men vissa dagar även om huvudet, så ett par fingervantar och en mössa hade varit bra att ha.  Även extra strumpor då det har behövts bytas en del sådana den sista tiden. Vi har lämnat tillbaka era barns vattenflaskor, finns på barnens hyllor i hallen. Till varje utflykt vill vi att ni själva fyller dessa och ser till att de finns i ryggsäcken. Vi kommer ha kannor med vatten och muggar tillgängligt för barnen här på förskolan istället.

Vårt projekt som startade med dinosaurier har utvecklats till vulkanutbrott och mycket skapande på olika sätt. Barnen är intresserade av hur dinosaurierna försvann, så vi har kommit in på naturkatastrofer så som meteroiter och jordbävningar, ska bli kul att se var det leder!

Veckor och datum

V.40 Mångfaldsvecka

Vi lär oss om olika musik-dans stilar från olika delar av världen. Att vi alla är olika och unika och kan lära av varandra och tillsammans.

1/10  utflykt, vi samlas 8.30 på förskolan, vi värmer soppa från köket

V.41 Kvalitetsmålsvecka

Vi jobbar lite extra med vårt kvalitetsmål som denna terminen är lek och rörelse.

7 oktober  Fotografering

8 oktober  utflykt  vi fixar maten

15  oktober  utflykt med matsäck

V.43 Internationella veckan

Vi får varje dag mat från olika delar av världen som Stina lagar.

22 Oktober  utflykt vi fixar maten

V.44  Höstlovet

Säg gärna till om era barn ska vara något extra ledigt

Under oktober/november månad är det valfritt att ha ett utvecklingssamtal, önskar ni samtal så säg till så ordnar vi en tid till er.

 Linda, Therese, Camilla och Ida

28/9, uppstart på mångfalds veckan

Mångfalds veckan går i musikens tecken! Vi pratar om mångfald och lyssnar till / tittar på musik från olika kulturer. Efteråt provar vi på själva! Idag började vi med country musik och linedance från USA. Efteråt gick vi ut på promenad för att förbereda inför morgondagens musik mångfald...