Tors. 28 Feb. / Pålsjöskog

Idag har vi haft heldagsutflykt till Pålsjöskog. En tur med bussen, egen matsäck och ett outtömligt förråd av stockar och rotvältor, kan det bli mycket bättre!
 

Månadsbrev Mars

Projektet kring mångkultur fortsätter. Följ oss på BLOGGEN tillsammans med ert barn, barnen kan berätta om sitt eget lärande kring projektet och om hur dagen har varit. Givetvis ligger här också viktig information.

 

Nu är det dags för enkätundersökningen från kommunen. Vi vill sträva efter ett högt deltagande från er föräldrar, så i år erbjuder vi er att fylla i enkäten hos oss vid någon lämning eller hämtning. Från och med idag (onsdag) och hela nästa vecka går det bra att slå sig ner vid vår dator och göra enkätundersökningen. Vi har era respektive koder hos oss.

 

Någon gång kring påsk kommer vi få vårt kök renoverat. Vi försöker under den veckan planera in så att vi äter ute eventuellt flera gånger. Mer info kommer när det är dags.

 

Det skånska vädret som vi har är fantastiskt och vi vet att det inte är så lätt att veta vad barnen behöver ha här. Vid blaskigt väder, rekommenderar vi att ha regnkläder utanpå overallen av den enkla anledningen att vi går ut vid flera tillfällen per dag och då hinner inte overallen torka. Ni som har galonställ med fleece behöver inte tänka på detta. Att ha extra vantar, strumpor och tights/byxor i sin låda är också bra.

 

Vad händer nu inom det närmaste hos oss: 

28 feb.     Första heldagsutflykten till Pålsjö med egen matsäck. Alla barn är alltid välkomna mellan 9-14 när det heldagsutflykt. Tänk på att lägga i flera extra vantar, sittunderlag, extra strumper.

 

1 mars     Öppet hus för allmänheten 8-11, 13-16. Ni som föräldrar är alltid välkomna till oss, säg bara till hos dagen innan.

 

v. 10        Kvalitetsmålsvecka – Musik inom Ramlösa Friskola

 

5 mars     Musikträff med vår kompisklass på Ramlösa Friskola kl 9.30

 

6 mars     Heldagsutflykt i musikens tecken 9-14 (obs! det är på onsdagen)

 

7 mars     Musikträff i sin åldersgrupp inom Ramlösa Friskola, musikledare är Wenche och Karin från Kometen.

12 mars   6-årsträff i Lilleskog 9-11.30 med alla blivande 6-åringar inom Ramlösa Friskola. (har man ledig dag är man givetvis välkommen)

               4-5 årsträff i Regnbågsdagen med solstrålen (vi har utematematik)

 

14 mars   Heldagsutflykt 9-14

 

21 mars   Heldagsutflykt 9-14, med egen matsäck.

 

v. 13        Under påsklovs har vi andra aktiviteter 

 

28 mars   Påskfest 9-12, alla lediga barn är välkomna.

 

Är det något ni undrar över är det bara att säga till så vi kan besvara era frågor.

 

                                         Vi ser fram emot en härlig vår!

                                           Anna, Fredrik och Helena

 

 

                                                    

 

 

 

Ons. 27 Feb. / Vi gör amerikanska pannkakor

Vi fortsätter vår doft och smakresa runtom i världen. Och barnen fick idag prova på att göra ett alternativ till vår tradiotinella tunnpannkaka.
 
 
Efter lunch hade vi avslappnande bilmassage.