29 mars - Instrument, Borgen bort

Nu är vi inne på sluttampen med våra instrument. Och snart är alla burkbanjos, mjölkgitarrer,stavguiros, kapsyltamburiner och toarullsmaracas färdiga.

Idag var det också dags att gräva upp vår borg på gården. Vi tackar för alla roliga stunder vi haft med den och säger adjö.

Månadsbrev April

 

Våren har kommit till oss och som vi har skrivit innan är det dags att se över kläderna. Det är helt ok att ni har dubbeluppsättning med kläder här på förskolan, då det oftast inte blir varmare förrän längre upp på dagen.

Semesterlapparna som ni fick ut för någon vecka sedan, måste lämnas in senast den 13 april. Kan ni inte ge exakt veckor så ge oss på ett ungefär vad ni har tänkt er. Denna sommaren är det en stor organisation som ska planeras för barnen och pedagogerna!

Vi vill göra er uppmärksamma på att personalen har planeringsdag den 15 juni, vilket gör att förskolan är stängd denna dagen.

Under veckorna 16 och 17 kommer vi att ha utvecklingssamtal för våra 5-åringar. Håll utkik!!

Den 10 och 24 april är det 6-års träffar i Lilleskog. Tänk på att vi går 9.00, speciellt den 10 april då det är regnbågen som håller i aktiviteterna. 9.15 går vi den 24 april.

Den 10 och 24 april är det också samarbete för 5-åringarna, då träffar vi solstrålens 4-åringar som ska börja hos oss till hösten.

På skärtorsdag är det PÅSKFEST, alla barn som är lediga är välkomna kl. 9.30-12.00. Barnen ska ha med sig 2 hårdkokta ägg och 2 tygband. Givetvis får man gärna vara utklädd till något som associerar till påsken.

Utflykter under april är den 4 april (förskolan fixar maten) och den 18 april (barnen ska ha med sig egen matsäck).

Arbetet på avdelningen fortsätter kring LJUD. Nu börjar allas fina musikinstrument att bli färdiga så vi kan använda dem när vi skapar musik (ljud eller oljud?) Vi kommer nu att mera gå in på SAMBA, det blir musik, dans, skapande och träning inför vår sambafestival.

                                            Glad Påsk!!!

28 mars - Dungen

Utflykter i all är, men vi får inte glömma vår fina närmiljö också. Dungen ligger bara ett stenkast från förskolan och här spenderade vi vår förmiddag idag.