Hälsning och information

Hej föräldrar på stjärnskottet!

 

Hej! Mitt namn är Johanna Karlsson, jag kommer ifrån högskolan i Halmstad där jag läser till förskollärare. Jag är inne på min femte termin av sju. Jag kommer att göra mina sista verksamhets förlagda utbildningar (VFU) hos er på hustomtens förskola.

Denna period kommer jag vara hos er i tre veckor 49-51 och under denna tid har jag uppgifter som innebär:

-          Fotografera

-          Filma

Därav skickar jag ut ett samtycke som jag vill att ni skriver under och lämnar tillbaka till personalen på förskolan. Det är nämligen så att min ena examination i kursen som jag läser nu (estetiska lärprocesser) där ska jag göra en stillbildsfilm tillsammans med barnen och då behöver jag veta hur ni ställer er till att era barn är med på bilder. Filmen kommer visas för personalen på förskolan, halva min klass (ca. 20 pers), och två av mina lärare. Så det är inget som kommer läggas ut så andra kan komma åt den.

 

Ska blir riktigt roligt att arbeta tillsammans med era barn och er!

Vänliga hälsningar

Johanna

Onsdag och torsdag vecka 46

Denna vecka har vi fortsatt att skriva om våra gosedjur och också påbörjat våra självporträtt. Stor koncentration och mycket samtal mellan barnen har det varit. Vilken färg har jag på mina ögon? Har någon lika/olika? Varför är det svart i ögat? Vad sitter ovanför ögonen, mm, mm. Både kroppsuppfattning, jämförelseord och nya begrepp har vi fått med på köpet, och såklart - fantastiska självporträtt som kommer att sitta på barnens platser.

 
 
 

Tisdag 11/11

Igår måndag hade vi gympa på gräset med lekar som "Affärleken", "Hejarklack" och " Bro, bro breja". Idag tisdag har några barn varit på biblioteket, några barn har lekt i smågrupper och några barn har börjat förbereda inför vår utställning från Nallefesten. Hur låter de olika bokstäverna? Är orden långa eller korta? Finns det några bokstäver som är lika? Frågorna blev många när vi skulle försöka skriva om våra gosedjur.