Fredagsmys med motorikträning

Idag hade vi vår gemensamma sångsamling med Stjärnskottet. Då kom "Mångubbeträsk" , Pippi,Ronja och Lotta på besök och vi fick sjunga och röra på oss. På så vis fick alla barnen att ( utveckla sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning, Lpfö 98) Efteråt gick Mångubbe barnen till vitsippeskogen och fortsatte att träna sin motorik men även (utveckla sin naturvetenskap genom att utforska växter och djur i skogen.Lpfö98)
 
 
 

Torsdag experiment och lek

Idag har några barn varit ute och blåst såpbubblor och bubblor i vatten för att (utveckla sin förståelse för naturvetenskap.Lpfö 98)
 
 
Och några har varit inne för att träna och (utveckla sin förmåga att bygga,skapa och konstruera med hjälp av olika material och redskap Lpfö98)
 
 
 
 
 

Trollungarna 09 &10 och 5-åringarna

Idag har vi lyssnat på en saga om en isbjörn (Klas) som skulle åka bussen till mormor.
Sedan pratade vi om olika färger och tittade i några spännande burkar. Vi avslutade med lite rörelse och efteråt gick vi ut och lekte i vattenpölarna.
 
5-åringarna har varit vid labyrinten igen. Idag har några barn målat med vattenfärg, det gick trots regnet! Det svåraste var att få hem de våta konstverken... Några barn rullade på kullarna och den stora frågan idag var: Hur många kompisar kan rulla samtidigt? Det var vi tvungna att testa...
Innan vi gick hem och hängde oss på tork lekte vi en rörelselek och zombieleken.