26/9 2011

Hej alla föräldrar!

Obs! Glöm inte föräldrarmötet på onsdag 28/9. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma!

Vi tänkte påminna om att ni skall lämna in lappen om hemsidan. Vi kommer att sätta in bilder på de barn som får vara med på den publika delen och som har lämnat in lapp.


Vi vill även påminna om att det snart är fotografering. I hallen hänger lappar som ni ska skriva på om påseende av foto som fotografen tar 3/10. Lediga barn är välkomna 8.30-11.30. Vi kommer att ta syskon foto på barn som har syskon på Solstrålen och Stjärnskottet.

Mvh Susanne, Mi, Marie och Liane

Våra torsdagsupplevelser

Varje torsdag delar vi barngruppen i olika grupper. Detta beroende på vad vi ska göra samt skiftas vi pedagoger om vem som har vilken grupp. Denna dag vill vi skapa olika upplevelser för barnen!

Torsdagen den 22/9

Barnen mellan 1-3 år hade vattenlek i dag och laborerade med olika saker där de upptäckte att vissa saker flöt och andra sjönk. Barnen fotograferades och efteråt tittade vi på bilderna tillsammans och talade kring deras upplevelser med vattnet.


Barnen mellan 4-6 år var i dungen där de fick lyssna på sagan om snövit och de 7 dvärvargarna efteråt fick alla en egen roll i sagan som gruppen kommer att fortsätta med några gånger.

Nallegruppen

I denna gruppen är alla mellan 1-3 år och vi arbetar med trygghet och att lära känna oss själva och kompisarna.

Onsdagen den 28/9

Idag gick vi till kastanjeträdet vid häststallet och plockade kastanjer. Vi tog med en stor tärning som vi rullade och barnen fick lägga kastanjer på varje prick som vi sedan räknade. Vi kastade också kastanjer för att se vilka som kom längst. Sedan gick vi och tittade på hästarna och barnen började räkna även dem. 11 st!


Tisdagen den 27/9

Idag har vi varit i skogen och arbetat med matematik. Nallen fick också följa med. Vi samlade pinnar och jämförde långa och korta. Vi lekte kurragömma och övade på att räkna.Tisdagen den 20/9

Idag har vi mätt varandra med måttband, sett skillnaden på våra längder, sedan delade vi i gruppen i två och målade med vattenfärger. Kan ses i hallen!Onsdagen den 21/9

Idag började vi med en samling och fick lyssna på sagan "Guldlock och de tre björnarna" sedan spelade vi teater med olika rekvisita. Först spelade pedagogerna upp sagan sedan fick barnen agera.