Månadsbrev Solen 30 sep-16

Månadsbrev Solen 30/9-16
Denna månaden har vi börjat med tema insekter. Våra barn har valt ut nyckelpigan, fjärilen och gräshoppan. Vi började med nyckelpigan. Barnen har hört fakta om nyckelpigan, rim, ramsor, sånger samt skapat egna nyckelpigor. Vi har också haft inspark, varit på utflykter till Filbornaskogen, Jordbodalen och Fredriksdal. Under friskvårdsveckan hade vi bl.a. massage, pratade om kosten och hade hinderbana på skolan. Vi har även börjat jobba med vårt mål att barnen ska lära sig att göra egna val. Vi har lekt lekar som stärker detta, låtit barnen välja aktiveter, böcker m.m.
Fotografen kommer den 25/10
Den 12/10 har vi kvalitetsmålsuppstart på skolan kl. 9.00. Vi kommer att ha lek och rörelse från andra kulturer som inriktning. Alla barn behöver vara här kl. 8.30 ( utom skolsolarna)
Vi har fått en representant till föräldrarådet från Solen. Denna person kommer att sätta upp lappar till er med sin mailadress.Ny lekställning!!

Vi kommer få en ny lekställning här på kometen😊 Det kommer att ta en veckas tid, och påbörjas på tisdag! Vi kommer att behöva er hjälp!!! INGA cyklar el cykelvagnar får ställas här utanför, eftersom lastbilen kommer in det hållet!! Det kommer också att stängas av en del av vår gård..mvh Personalen

29/9 Humlegården☀️

Barnen fick rösta på vart vi skulle gå idag!! Det blev humlegårdens lekplats.. Där fick barnen också välja mellan 3 sagor som de ville lyssna på.. De skulle välja vad de själva ville höra och inte välja det kompisen valde😊
Lpfö 98/10-utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga!!