☀️

Idag fick barnen rösta vart vi skulle på för äventyr idag! De fick hjälpa till att räkna rösterna, och ställde sig sedan i olika led efter hur de röstat.. Nu kunde de även se hur resultatet blev, vilket led som var längst!! Det blev labyrinten👍

31/8 Sommarminne

Idag har vi fått höra om en Rhodos resa med mycket bad och snorkling☀️ En har vunnit Nemo när hon var på Legoland! Djurparken i Ystad kan man få rida på hästar, men finns också andra djur att titta på! Tack alla, ni är så duktiga allihopa👏

Hos stor⭐️

Idag har vi börjat förmiddagen med att tala om vilken dag det är. Sedan fick alla barn en stjärna med sitt namn på. Denna fick barnen placera på den plats de ville besöka idag. En bild på platsen fick de placera stjärnan på alltså. Hästarna vann omröstningen så dit bar det av i full galopp! 

Läroplanen för förskolan menar att verksamheten ska arbeta enligt demokratiska principer och med barns inflytande. 

Vi matade och tittade på hästarna, åt frukt i dungen bakom hästhagarna. En brunn fann vi också där vi upptäckte att det ekade! Intressant upplevelse. 
Därefter gick vi vidare till en lekplats. Här lekte vissa kurragömma i träden och på marken medan andra gungade och åkte rutschkana. 


Efter maten på upplevilan pärlande alla vakna barn. En del gjorde armband och en del pärlande på platta. Att sitta vid bordet och pärla var faktiskt ingen valbar aktivitet. Vi menar att barnen behöver sitta ner och vila en gång under dagen. Därför var alla barn placerade vid bordet för att få denna väl avvägda dagsrytm med vila som läroplanen för förskolan förespråkar. 

Barnen var nöjda med sina verk! Ville gärna att vi skulle ta bild på dem :). Mycket bra och svår finmotorisk övning är det också!