Trevlig helg👻🎃Firande av FN-dagen

Vi firade FN-dagen tillsammans med barnen på Gustavslund. Vi lekte lekar och sjöng sånger från andra länder. 

🇯🇵🇰🇷🇩🇪🇨🇳🇺🇸🇫🇷🇪🇸🇮🇹🇷🇺🇬🇧🇯🇵🇰🇷🇩🇪🇨🇳🇺🇸🇫🇷🇪🇸🇮🇹🇷🇺🇬🇧Igår torsdag

Hej!

Igår hade vi flera aktiviteter på gång under förmiddagen. Vi hade fått en pumpa från Stina i köket. Barnen fick intrigera Jenny hur den skulle designas och skäras. Först fick de dock hjälpa henne att karva ur den. Det var både kladdigt och pilligt. För kärnorna skulle sparas för att rostas. Många händer fanns tack och lov att tillgå för att separera kärnorna från fruktköttet. 

En grann pumpa blev det :)
Den gav goda kärnor med :)


Vi jagade också Katharinas såpbubblor, alltid lika rolig aktivitet. De att blåsa på och jaga för att spräcka dem. Givetvis också för att se vilken som kommer högst. 

Innan maten samlades storstjärnorna på gräset utanför gården för att lyssna på ett barns helg med Sälle säl. Vi lyssnade entusiastiskt på deras äventyr tillsammans. 

Läroplanen för förskolan förespråkar att barnet i förskolan ska utveckla sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter, samt utvecklar intresse för bilder. När barnen tar med sig bilder hemifrån får alla ta del av ett barns helg, därmed skapas ett intresse för bilden. Barnet som berättar om bilden får möjlighet att prova tala inför alla barnen i sin grupp, visa sin identitet- detta är jag hemma, och barnet vet att det finns ingen annan som kan berätta hur det var under helgen mer än barnet självt. Barnet får då utrymme att framföra tankar och åsikter som ingen annan vet. Därför ser vi fram emot att höra allas helgäventyr :).