Rättelse!

I månsdsbrevet skrev vi att det är matsäck för småstjärnorna den 14 mars och för storstjärnorna den 23 mars MEN givetvis menar vi april:) 
31/3-15


I dag har vi påskpysslat🐣

Stjärnornas månadsbrev april

 

Tillbaka blick på mars: Småstjärnorna: Under kvalitetsmålsveckan var vi på skolan och hälsade på vår kompisklass. Vi sjöng sånger och tittade på en film om vatten. Barnen har använt vattenbordet och gjort flyta/sjunka samt bubblat med sugrör. En dag fick barnen känna på hemmakokt slajm och ishanden. Det var lite läskigt och kletigt och annorlunda från att plaska i vatten. Barnen har också fått färg målat på sina fötter och dansat på ett papper. Vi har sett en VEM?-film om känslor.

 
 

Storstjärnorna: Kompisklassen kom och hälsade på här på Kometen. Då tittade vi på Vattenmannen och Speed och gjorde sjunka/flyta. Vi har gjort vattenexperiment och bland annat filtrerat vatten. Barnen har fått lära sig om vattnets kretslopp. Vi har pratat om känslan rädd. Då läste vi en bok om grodan som var rädd och barnen har fått berätta vad de är rädda för. De äldsta stor stjärnorna har varit med vargarna i Ramlösaskogen. Utflykten med matsäck gick till Drottninghögs lekplats. Vi har också hunnit vara på biblioteket och låna böcker.

Detta kommer att hända: Under påskveckan kommer vi att göra lite påskpyssel och ha påskfest. Barnen får gärna komma utklädda om de vill.

Småstjärnorna kommer att ha utflykt med matsäck den 14 mars. Vi kommer gå ut på den stora gräsmattan som ligger här bredvid.  Storstjärnorna har sin utflykt med matsäck den 23 mars. De kommer att åka till Furutorpsparken.

Storstjärnorna kommer att åka till Röda Kvarn och titta på bioteater. Filmen heter: Vännerna i Kungaskogen.

Vi kommer också att plocka skräp med kampanjen: Håll Sverige rent!.

Terminens föräldramöte kommer att bli en fixarkväll. Denna blir den 29 april. Mer information om detta kommer inom kort.

Viktiga datum:

10 april Sista dagen att lämna in semesterlappen.

14 april Matsäck för Småstjärnorna.

15 april Storstjärnorna på bio. Samling: 8.15

21 april Skräpplockardag alla Stjärnor.

23 april Matsäck för Storstjärnorna.

29 april Fixarkväll.

9 juni Förskolan stängd för planeringsdag

 

/Jenny, Petra, Karin & Katharina