Tema kroppen!

Nu håller vi på med tema kroppen. Spännande!
 
Här leker vi en lek där man drar två lappar och parar ihop de kroppsdelar som står på lapparna. T.ex. Fot-Lår, sedan ska man klara så många lappar som möjligt.
 
 
Här sätter barnen kroppsdelarna på rätt plats!
 
 
 
 
 
Barnen fick pussla ihop skelettet, sedan fick de jämföra "sitt" skelett mot en bild. Blev det rätt?
 
Egna skelett tillverkades också!
 
Lite faktaläsning!
 
 
 
 
Vi har studerat oss själva och målat självporträtt. Både helkroppsporträtt och ansiktsporträtt. 
 
 
 
 

veckobrev 16 v. 13-14

 Hej alla föräldrar!

 

 

Tack för ett trevligt föräldramöte! Det var roligt att så många kunde komma. Den här veckan har vi sett på film och samtalat om hur hjärtat, blodet och lungorna samarbetar. Barnen har undersökt Lotta, en docka som man kan öppna och se hur man ser ut inuti. Tack Elsa, för att vi får låna dockan! Därefter har barnen gemensamt läst faktatext och skrivit faktameningar om det de har lärt sig. De har också fått plocka isär en torso och studerat kroppens inre organ. Barnen upptäckte hur stor levern är och att formen på hjärtat inte var som de hade tänkt och de blev fascinerade av tarmarnas kringlande vägar.

 

 

Era barn har fått matematikläxa i Lyckotal. Tillsammans bestämde vi hur många sidor de ska göra samt att läxan är till tisdag. Utvecklingssamtalen är i gång och alla barn har fått en stencil att fylla i och ta med till samtalet. Vill bara påminna att det är tre barn som inte har en tid för samtal. Var vänlig och boka en tid snarast. Om det är så att där inte är någon tid som passar är det bara att kontakta mig så ordnar vi det.

 

Nästa vecka när vi har idrott på Västergård, då kommer Anita och lär ut Henkadoja Jujitsu. Det ska bli spännande!

 

Onsdagen den 9 april kommer vi att besöka Arena Fysio och där tar Hannas mamma, Clare, emot oss. Barnen kommer bl.a. att få träffa det stora skelettet, Greven, och öva på att benämna skelettdelarna och lära sig hur man lägger bandage m.m. Vi samlas på morgonen utanför Idrottens Hus. Samåk gärna! Samma tid gäller som när ni lämnar på Västergård (kl: 7.50–8.10). Om du inte kan skjutsa ditt barn vill jag att du kontaktar mig. Obs! Medtag matsäck då vi inte äter lunch på skolan.

 

 

En påminnelse från fritids:

  • Tänk på att meddela personalen på fritids när ni hämtar ert barn.
  • Lämna in lappen angående närvaro och ledighet på sommarlovet.

 

 

Hälsningar,

Lisbeth och Mi

veckobrev 15 v.11-12

                          Hej alla föräldrar!

 

Den här månaden är det vår klass som ska panta tomflaskor och fylla i diagrammet som är upphängt utanför Matteverkstan på skolan. Lämna gärna lite tomflaskor i behållarna som även de finns utanför Matteverkstan. Elevrådet på skolan har bestämt att vi ska skänka pengarna till världsnaturfondens regnskogsprojekt.

 

Förra fredagen startade vi upp ett nytt temaarbete som handlar om kroppen. Det vi kommer att arbeta med enligt det centrala innehållet i kursplanen är: Människans kroppsdelar, deras namn och funktion. Människans upplevelser av ljus, ljud, temperatur, smak och doft med hjälp av olika sinnen. Under temats gång kommer vi att titta på film om kroppen via sli, läsa och öva på att göra en tankekarta samt skriva en enkel faktatext. Barnen kommer också bl.a. att öva deras förmåga att beskriva och förklara bl.a. hur mat- och andningssystemen fungerar samt bygga upp systemen i kroppen med olika materiel osv. Den här veckan har barnen fått vara med och planera vilka frågor vi ska utgå ifrån när vi arbetar med temat.

 

 

I Matteboken har vi bl.a. arbetat med pengar och det är våra mynt som vi har arbetat med. De har växlat och ritat pengar. Är du och handlar med ditt barn gör då gärna barnet uppmärksam på prislappar och vad saker och ting kostar. De har även arbetat med ordningstalen, första, andra, tredje osv. Barnen har matteläxa till tisdag i Lyckotal, sidan 27. Läxan handlar om att lägga olika talmönster med en vuxen och sedan rita av.  

 

I idrottsämnet har barnen simmat i snart fem veckor, vilket har varit roligt. Det är glada och träningsvilliga barn som simmat i bassängen. Nu är det endast en vecka kvar och sedan har vi idrott på Västergård som vanligt på onsdagar.

 

På onsdag är ni välkomna på föräldramöte och då berättar vi mer om vad vi gör i skolan.

 

Ha en skön helg!

Lisbeth och Mi