veckobrev 14 v.10-11

                               Hej föräldrar!

 

 

Vi hoppas att alla har haft en bra sportlovsvecka. Den här veckan rusade iväg med simning, läsning, klockträning, problemlösning i grupp och sagoläsning. Alla är nu färdiga med sina sagoböcker och några har läst upp sagan för sina kamrater, bra jobbat! På bloggen finns foto på några barn då de läser sagor i klassrummet. Vi har också läst verser och löst gåtor om Astrid Lindgrens bokfigurer som klistrades in i barnens temaböcker.

 

 

Barnen har fått analoga klockan i läxa till nästa fredag, den 7 mars. Alla har fått olika klockslag att öva på beroende på hur långt man har kommit. Barnen har fått en klockstencil som de ska fylla i men först är det bra att öva tillsammans med en vuxen eller på dator/iPad via www.kunskapsstjarnan.se eller www.elevspel.se. På klockstencilen finns era barns i-mål. Kunskapskravet för åk. 3 är att de ska kunna analoga klockan och digital tid samt kunna göra enkla mätningar, jämförelser och uppskattningar av tid.

 

 

Nästa vecka kommer vi att fokusera på vårt kvalitetsmål, Hållbar utveckling, och vi kommer bl.a. att ha en bytardag och en vegetarisk lunch. Vi bifogar information angående bytardagen som är torsdagen den 6 mars.

 

 

Ha en härlig helg!

Lisbeth och Mi

 

 

Sagoläsning!

Nu börjar det närma sig slutet på författartemat och idag fick några av barnen läsa upp sina egna sagor. Spännande!
 
 
Vilka fantasirika små författare!
 

Författartema!

Nu har vi arbetat med vårt författartema i två veckor. Barnen har lärt sig om olika nordiska barnboksförfattare. Vi har pratat om författarnas liv och läst några av deras verk. Barnen har skapat kollage och letat fakta på nätet. Några barn valde att samarbeta och några valde att arbeta själva. Här är lite bilder från temats början och vidare framåt!
 
 
 
 
Vi kommer att fortsätta med redovisningarna nästa vecka samt fortsätta vårt författartema med att skriva egna berättelser. Jiipppiiiii....... det här är ett jätteroligt tema och era barn är otroligt engagerade!