Temauppstart i det gröna!

I måndags startade vi vårt nya tema "Bondgården". Detta valde vi att göra ute i det vackra vädret! Barnen fick börja med att göra en tankekarta.
 
 

Femmor på besök!

I fredags kom två killar från femman på besök!
 
Vi fick lära oss om lodjuret och om snoken!
Tack för en trevlig redovisning!
 

veckobrev 17 v.15-17

 

Hej alla föräldrar!

 

 

Vi hade en trevlig och spännande dag på Arena Fysio. Barnen fick bl.a. prova på att använda olika redskap, öva balans, namnge skelettdelar, lägga om bandage på varandra och Emil som är tyngdlyftare visade lyftteknik med pinne. De fick också se lite hur skelettet ser ut inne i kroppen med hjälp av ultraljud. Därefter bjöds det på bullar och smoothies, mums! Tack Clare och Patrik för en minnesvärd dag! Vi avslutade dagen med att besöka Idrottmuseet (se foto nedan).

 

 

I dag har alla barn fått berätta hur matspjälkningssystemet eller andningssystemet fungerar. De fick välja själva om de skulle berätta inför hela klassen eller i en liten grupp. Efter påsklovet kommer professor Bengt Jepsson att ha föredrag om ”Bajs och bakterier” och det ser vi fram emot. Pernilla, Nils mamma, har bokat dag och tid med läkaren och vi ser fram emot besöket.

 

 

Tisdagen efter påsklovet hade vi tänkt göra/konstruera en papegoja. Barnen behöver då ta med en femma och en enkrona. Givetvis tar alla hem sin papegoja när den har hängt och förgyllt vårt klassrum ett tag.

 

 

Ha en glad påsk!    

Önskar,

Lisbeth och Mi