veckobrev 4 v. 40-41

                                                  Hej alla föräldrar!

 

Draken har fått ett namn! Alla barn fick ge förslag och sedan skrev vi ett brev till draken med de olika namnen. Nästa dag fick vi ett meddelande där draken hade skrivit namnet Diamantstjärna (en mix av flera förslag). Dagen därpå fick barnen ett nytt meddelande där det stod att Draken Diamantstjärna är nyfiken på vad alla barns namn betyder och varför de fick just det namnet. Vi bestämde att barnen skulle ta hem uppgiften och få hjälp hemma, så därför blev det en liten extra läxa förra veckan(titta i ditt barns väska). Om du har ett barn som inte har uppgiften hemma då är den redan gjord i skolan.

 

Era barn var jätteduktiga på Skoljoggen och det gick bra på Barntrafikskolan. Ibland glömde barnen dock ”bort sig”, och leken tog över J men efter en del påminnelse följdes trafikreglerna igen. Prata gärna med era barn om vad man ska tänka på i trafiken, framför allt när ni är ute och promenerar, så repeterar vi både hemma och i skolan. Barnen har läst i grupp, format siffror, fortsatt med Lyckotal och skrivit i tankeboken. Vi har också skrivit en gemensam faktatext om småkrypens betydelse i marken som barnen kommer att limma in i sina temaböcker. Följ oss gärna på bloggen!

 

Nästa vecka är sista veckan med utvecklingssamtal och därefter kommer jag att skicka hem ditt barns IUP med de utvecklingsmål vi bestämde. Vi fortsätter att ha idrott utomhus ett tag till och vi vill att alla är ombytta när de kommer till skolan. Vi kommer att informerar er om när vi börjar med idrott på Västergård men det är bra om ni redan nu kan meddela om du själv kan köra ditt barn till idrotten på morgonen. Vi tar emot barnen mellan klockan 7.50 och 8.05, vi startar idrottslektionen 8.10. På onsdag i vecka 41, kommer alla barn på skolan och förskolan titta på en pjäs med temat miljö och konsumtion, en uppstart på vårt tema om Hållbar utveckling. Efter pjäsen kommer vi att träffa kompisklassen.

 

Varma hälsningar,

Lisbeth och Mi

Besök på barntrafikskolan!

På barntrafikskolan träffade vi Jessica. Tillsammans med henne gick vi runt och kollade alla trafikmärken. Hon lärde oss också vilken sida man ska gå, cykla och köra bil på. Vi fick också reda på att "Herr gårman" har fått en fru "Fru gårman" och hon kommer att dyka upp i Helsingborgs stad lite här och var.
 
 
Jessica delade upp barnen i olka grupper. Några barn fick köra bil och buss, andra barn fick gå och cykla.
 
 
På korten fanns det olika uppdrag, t.ex. kör till Olympiaskogen, gå till bageriet, cykla till skolan m.m. Sen var det bara till att öva. Det var inte så lätt att tänka på allt. Att köra försiktig, gå och cykla på rätt sida att släppa förbi gående på övergångsställena m.m.
 
 
Tiden räckte inte till att äta matsäcken på trafikskolan så den intog vi på hemmaplan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 38!

Veckan började med att vi upptäckte en spricka i vårt ägg.
 
En drake var född!
 
Dagen fortsatte med redovisning av veckans bokstav.
 
Draken skickade ett meddelande och ville ha ett namn.
 
 
Hur skulle vi göra för att hitta på ett namn åt vår lille drakkompis?
 
Vi satte oss i grupper och alla barnen fick komma med förslag.
 
Av alla namnförslag valde draken ut namnet Diamantstjärna som var en sammansättning av alla fina namnförslag.
 
Veckan fortsatte med bl.a. skoljoggen där alla barnen gjorde en fantastisk insats.
 
 
 
 
 
 
 
Lite hösttavlor med löv och insekter hann vi också med denna veckan.
 
Lite trafikundervisning och drama på engelska fanns också på schemat under vecka 38.
 
En kul vecka med era fantastiska barn och vi ser framemot nästa!