Veckobrev 6 v.43-45

Hej alla föräldrar!

 

Barnen har varit ute på trädspaning. Hur ser träden ut på hösten? Vilka färger kan man se? Varför ändrar träden den gröna färgen till dessa vackra färgsprakande färger? Vi har samtalat kring de här frågorna och barnen har målat vars ett höstträd. I engelska lär vi oss orden höst- fall- autumn, It is autumn.    

 

Den här veckan avslutade vi vårt luft-tema. Era barn har experimenterat en del med vatten och luft och de har dokumenterat i sina temaböcker om vad de har lärt sig, fråga gärna era barn och be dem förklara. I början på veckan fick barnen öva på att läsa recept och baka chokladbollar. I går uppmärksammade vi FN-dagen tillsammans med vår kompisklass, Solstrålen. Våra kära ettor läste sagor för de små barnen, färglade flaggor som hängdes upp utomhus, mumsade på egenbakade chokladbollar/frukt och till sist avslutades förmiddagen med sång på skolgården, I natt jag drömde, kompissången…

 

Onsdagen den 6 november är det idrott på Västergård och vi har ännu inte fått in svar från alla föräldrar om man kan lämna på Västergård på morgonen eller inte. Vi hoppas på mejlsvar snarast! Idrottshallen ligger på Veckogatan på Västergård och vi tar emot barnen kl.7:50.

 

Torsdagen den 12 december är det luciafirande på skolan klockan 18:30. Alla barn som vill delta i luciatåget anmäler sig till mig. Det är endast föräldrar till de elever som är med i luciatåget som bjuds in. De barn som anmäler sig får hem en anmälningsblankett att fylla i. Beroende på hur många som anmäler sig blir det en eller två sittningar. På morgonen på fredagen den 13 december kl. 8:30 kommer årskurs 4 att lussa för skolans elever i matsalen, detta endast för elever.

 

Nästa vecka är det höstlov och vi hoppas alla får en skön ledighet.

 

Hösthälsningar från

Lisbeth och Mi

Gympa, svenska och mattekul!

Vår sista höstgympa ute på skolgården!
 
 
 
Bra kämpat!
 
 
Lite svenska, veckans bokstav och lite matte, problemkul!
Vilka flitiga barn ni har!
 
 
 

Bakning och FN-dagen!

Här har barnen hemkunskap. Det bakas chokladbollar till FN-dagen. Barnen tränar på att läsa recept.
 
 
 
 
 
 
 
Vilka fantastiska konditorer.
 
FN-dagen! Vår kompisklass Solstrålen kom till oss. Vi målade flaggor och läste för våra goa kompisar!
Våra goda chokladbollar var mycket uppskattade.