veckobrev 9 v.49-50

                                     Hej alla föräldrar!

 

Den här veckan har vi läst och övat på barnens räkneramsor Ole dole doff, Essike dessike och Äppel päppel. Vi fick också lära oss en räkneramsa på engelska, vilket var skoj! I tisdags kom Jessica från Miljöverkstan och undervisade om energi och elsäkerhet. Barnen fick lära sig att el kan vara farligt och att det är viktigt att ha respekt för olika elinstallationer som finns runt omkring oss såsom elskåp, proppskåp, hushållsapparater och ställverk. De fick titta på en film och alla fick boken om Kalle Energipolis och en penna. I dag, fredag, läste vi gemensamt i boken, vi tittade på bilderna och diskuterade hur vi kan spara energi. Vi pratade också om hur vi ska agera när vi t.ex. ser ett trasigt elskåp. Vi kommer att arbeta vidare med energi och bygga vidare på energibegreppet samt försöka ge barnen en koppling mellan en hållbar utveckling och energisparande. Barnen har bestämt sig för att bli energipoliser både i skolan och i hemmet, så släck lamporna när du lämnar rummet, duscha istället för att bada, stäng alltid frysen fort…

 

På onsdagen den 4 december är det sista gången vi har idrott på Västergård innan jullovet. De två sista veckorna kommer vi bl.a. att öva på Luciasånger, läsa om energi och leka energipolis, göra färdigt skoluppgifter och läsa julberättelser. Barnen har gjort fina glaslyktor av insamlade barnburkar och dessa hade vi tänkt tända varje morgon då vi har högläsning. Vi vill att alla barn i klassen tar med sig två värmeljus till skolan på måndag.

 

  • Alla barn har fått matteläxa i Lyckotal sid. 58 och 59 (Hur många fler… Hur många färre…) till tisdag nästa vecka. Tänk på att matteboken måste ligga i skolväskan eftersom vi arbetar i den i skolan också.
  • torsdag den 5 december åker vi tillsammans med fyrorna till ishallen. Barnen ska ha med skridskor och hjälm samt en rejäl matsäck.

Ha en skön helg,

 

Lisbeth och Mi

Öppet Hus!

Tack för att ni kom till vårt öppet hus. Här kommer en bild på alla våra fina strumplarver.
 

Elsäkerhet med Jessica och utflykt till konserthuset!

Tisdagen den 26 november kom Jessica (som barnen tidigare träffat på barntrafikskolan) och lärde oss om elsäkerhet.
Hon pratade om elens väg från våra uttag till proppskåp, elskåp och elhus samt var elen kommer ifrån. Hon visade en film som berättade om faran med el. Vi fick en liten present som bestod av en bok om el och en penna.
 
På konserthuset!
Barnen tyckte att konserten spyflugan Astrid var bra men den var lite för lång och de ville att det skulle ha varit lite mer teater. Några ansåg också att ljudet var lite för högt.