veckorev 2. v. 36-37

                                                          

                           Hej alla föräldrar!                       

 

Här kommer det andra veckobrevet för terminen. Jag hoppas att du och ditt barn har upplevt den här första tiden som en positiv start på skolår 1! Själv är jag jätteglad för att få lära känna och arbeta tillsammans med era trevliga och snälla barn!

 

Det är mycket som händer i ditt barns liv nu och för att det ska bli en bra och trygg start ”skyndar vi långsamt”. Barnen är väldigt ivriga och vill få ut böcker och börja med läxor. Flera tycker säkert att jag bara pratar och pratar… Och visst, det är mycket information och mycket prat så här i början, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Eller hur!?

 

Vi har trots allt prat hunnit med en hel del under veckan som gått och en del nämnde jag på föräldramötet. Vi har bl. a. skrivit trivselregler, gjort egna namnskyltar, läst i en bok som heter Ettagluttare, ritat ett självporträtt, gjort matte med kroppen, börjat rita och måla i en egen ritbok, haft gemensam läsning med storbok och skrivning, börjat skriva i Tankeboken och hittat ett mystiskt ägg med ett meddelande på klassrumsgolvet!

 

Nästa vecka är det friskvårdsvecka på skolan:

måndag åker vi på en heldagsutflykt med buss till Järavallen. Barnen ska ta med egen matsäck och kläder efter väder. Vi börjar skolan som vanligt men slutar inte skoldagen förrän klockan 14.00.

  • På tisdag är det skolfotografering. Syskonfotografering är mellan kl. 15.00-16.00.
  • På torsdag den 5 september serveras det frukost på skolan. Den här dagen är det också äntligen dags för första läsläxan i boken Mini och den magiska stenen.

 

Vad roligt att så många föräldrar kunde komma på mötet i onsdag kväll! Vi lovade skicka ut en leklista och tider för utvecklingssamtal (se bifogat). Klasslista med adresser skickas ut så fort jag fått den av Lisa. Här kommer lite kort info. om vad vi tog upp under kvällen:

  • Första veckan

Första veckan var värdegrundsvecka. Vi arbetade mycket med samarbetsövningar både med vår fadderklass och i klassen. Vi skrev trivselregler tillsammans och vi provade på att läsa och skriva.

  • Likabehandlingsplanen

Skolan har gemensamt arbetat fram en likabehandlingsplan. Vi tycker det är viktigt att alla barnen på skolan är trygga. Om vi upptäcker någon form av kränkande behandling har vi utarbetat en handlingsplan som vi följer. Allt detta finns att läsa på vår blogg.

  • Höstterminens innehåll

Under höstterminen kommer läs- och skrivinlärning samt matematik ligga i fokus. Vi vill locka fram barnens upptäckarglädje och nyfikenhet på olika sätt. Bl.a. genom ”det mystiska ägget” (se bloggen) och genom att använda alla våra sinnen i vår inlärning.

Tema kommer vi också att arbeta med såsom, årstider, småkryp, kroppen, bondgården m.m. Ni föräldrar får gärna komma med tips och idéer på bl.a. studiebesök.

  • Läxor

Läsläxa i boken Mini och den magiska stenen, veckans bokstav med olika läs och skrivuppgifter och matematikläxa.

 

  • Idrott

Nu har vi idrott i närområdet men allteftersom hösten faller på kommer vi att åter gå till Västergård. Vi undrar därför om ni föräldrar har möjlighet att lämna era barn på Västergård direkt på morgonen mellan 7.50–8.05? Ni föräldrar som inte har denna möjlighet kan naturligtvis lämna på skolan senast 7.35 och då kommer era barn att promenera tillsammans med Mi till Västergård.

Lämna besked till Lisbeth vilket alternativ som passar er bäst.

  • Fritids, studiedag

Skolan har studiedag måndagen 23 september. Fritids är öppet som vanligt. Vi ber er att skriva upp er på listan som hänger i tvåornas hall. Ni fyller här i vilken tid barnet ska vara här eller ett L om barnet ska vara ledig.

  • Klassföräldrar

Carolin och Anette fortsätter som klassföräldrar.

 

Övrig information:

Vi har fått en tid till Barntrafikskolan på Fredriksdal, tisdagen den 24 september.

 

Glada hälsningar,

Lisbeth och Mi

 

 

Koas i klassrummet?

Efter gympan gick vi in i vårt klassrum. Där möttes vi av omkullvälta stolar, mattor som låg uppslängda på bänkarna, öppet fönster och papper som låg huller ombuller.
 
Vad hade hänt?
 
 
Spänningen är olidlig, vad eller vem har varit i vårt klassrum?
 
 

Hurtig start på vår onsdagmorgon!

Idag började vi dagen med lite gympa ute på vår fantastiska skolgård! Barnen fick prova på både basket och handboll. Vi avslutade gympan med vår samarbetsövning "ringen".