Kråkans sista äventyr för i år.

Idag har vi fått ett nytt boktips från vår vän Kråkan.
 
 
Året sista boktips blev en riktig klassiker. Kråkan har fått lyssna på sagan om "Micke och Molle". Denna är pojkens favoritbok och det är mamman i familjen som har läst sagan.
Detta är en mycket spännande bok som handlar om räven Micke och hunden Molle. Micke växer upp hos en gammal dam och Molle växer upp hos en järgare. Som små leker dessa tillsammans och allt är frid och fröjd. Men kan verkligen en hund och en räv vara vänner ? Det är kanske inte alltid så lätt. Läser man denna spännade bok, så får man svaret på denna fråga !
 
Kråkan har fått vara delaktig i familjens julbestyr, han har fått vara med när familjen har bakat pepparkakor. Dock ville inte Kråkan baka några pepparkakor, men han smakade gärna på pepparkaksdegen. Att äta pepparkaksdeg tyckte Kråkan om. Vår lille gottegris Kråkan tyckte även att färdiga pepparkakor smakade alldeles utmärkt. Så han vill inte äta någonting annat, utan han vill bara äta pepparkakor.
 
Lite bus har pojkarna hunnit med också. När de lekte och byggde med lego, så passade de på att gömma ett par legobitar i pappans skor. Detta är ett utav Kråkans favoritbus, och han kan många många fler.
 
Efter både pepparkaksbak och legobus så har Kråkan sovit gott i samma säng som pojken. Eftersom man hårdvaxolja hallens golv och detta luktar mycket, så har pojkens säng fått en ny plats. Nu så sover han i det rummet där TV står. Och här har pojkarna sovit gott.
 
Nu får Kråkan vila upp sig lite grann över julen, så att han orkar med kommande äventyr.
 

Luciamorgon för byggarna på nya skolan.

Vi i förskoleklassen fick den stora äran, att gå lucia för byggarna borta på nya skolan.
 
 
Ett sött luciatåg på väg mot nya äventyr.
 
 
Inne i vår nya matsal så satt byggarna och åt sin frukost och väntade på oss.
 
 
Precis som i onsdags-kväll så var barnen mycket duktiga och sjöng fint.
 
 
Tre stycken gulliga pepparkaksgubbar fick bjuda på pepparkakor.
 
 
Och en tomtenisse bjöd byggarna på lussebullar.
 
 
Efter luciatåget fick vi en guidad tur på den nya skolan.
Det var mycket spännande att få se vårt nya kapprum och klassrum.
 

Äntligen kom Mrs Brown

Åhhh, vad vi har längtat efter henne. Och i fredags så kom hon, Mrs Brown.
 
 
I sin lilla väska hade Mrs Brown några djur, som vi idag fick lära oss vad de hette på engelska. Vissa djur hette nästan samma på engelska och svenska, medan andra hette helt annorlunda.
 
 
Merry Christmas and Happy Holiday önskade Mrs Brown alla i förskoleklassen.
Och vi önskade henne en God Jul och ett Gott Nytt År.