Paintboll och Strutboll på idrottslektionen!

Veckobrev för v 10

                      Hej!

 

Vi har haft en kreativ vecka efter lovet. Alla barnen har varit här hela veckan och det är vi tacksamma för i dessa bacill- och virustider… Vi kastade oss in i skånetemat som vi endast hann snudda vid innan lovet. Det har varit kartkunskap, specifika saker för Skåne och nu arbetar barnen med sin bänkkompis för att ta reda på olika fakta om Skåne som just de tycker verkar intressanta. Det finns lärobokstexter, biblioteksböcker, broschyrer från turistbyrån samt fakta från internet att tillgå. Saker som verkar extra intressanta är t ex Tykarpsgrottan, skånsk mat och olika städer. Vilka spår efter istiden hittar vi i Skåne? Vad var det för speciellt med Kivik? Varför odlas det så mycket i just Skåne? Det finns en massa intressanta frågor som dyker upp längst arbetets väg. Det är roligt när barnen knyter ihop fakta/saker från andra lärotillfällen. Vi hade G O T D i veckan om våra nya sedlar och mynt och då kom barnen på att Selma Lagerlöf som är på tjugan har skrivit om Nils Holgerson och han är ju en skånepåg… Det är precis så det ska vara! Vi har sett några kortare filmer om Skåne och skånska specialiteter, vi kommer även prata om dialekter och sjunga några sånger på bredaste skånskan.

 

På måndag kommer barnen att få hem en bok som vi har i klassuppsättning. Alla barn läser samma bok för att kunna delta i boksamtal i skolan. De får även ett skrivhäfte med veckans fråga. Ni föräldrar fyller i när ert barn läst aktuellt kapitel med ett gott läsflyt. Denna läxa kommer att vara måndag-måndag större delen av terminen. Mer info sitter i det skrivhäfte barnen får med sig hem. Det är viktigt att bok och skrivbok är med till skolan varje måndag.

 

I matematiken har vi arbetat med längd, massa och volym. Vi har omvandlat enheter och nu i veckan har vi både dubblat och tripplat recept, klurigt men roligt. Det är ingen matteläxa denna vecka. Några elever har nytt klocktest på onsdag 4/3. Nästa kapitel i matteboken är tankenötter och då ska vi arbeta med mönster, talföljder, rimlighet, diagram, omkrets, area samt lösa textuppgifter.

 

Läxa till torsdag 5/3 är Veckans ord s. 36-37, rätta ”oklippta” sidor och träna på att stava orden till förhöret.

 

På fredag är det idrott på Vittra kl 8.00.

 

Tänk på att läs all info om Infomentor i separat mejl och att ni hämtar era inloggningsuppgifter!

 

Ha en riktigt skön helg!

Anette & Jenny

 

Grattis i efterskott!