Elevmiljödag på Sundspärlan!

Idag var det dags för Elevmiljödagen som Miljöverkstaden anordnar på Sundspärlan. Dagens tema var "Ljud" och barnen fick arbeta kring det på olika stationer, uppdelade efter ålder.
Barnen i åk 2-3 fick bla lära sig om Ekoljud, hur fladdermöss uppfattar ljud som vi människor inte hör och leka fladdermusleken. De fick även tillverka ett fantastiskt rytminstrument och testa hur mat låter m.m.
Barnen i åk 4-5 fick också tillverka ett instrument som lät som en båttuta eller tom som en elefant! De pratade mycket om naturljud, experimenterade med ljud och salt, målade m.m.
Vi avslutade dagen med en gemensam "konsert" med våra fina instrument. Mycket nöjda med dagen konstaterade barnen på hemvägen att de lärt sig saker, gjort roliga aktiviteter och lärt känna nya kompisar från andra skolor!
Bild

Vi blir helt imponerade över alla vackra alster som barnen skapar på bildlektionerna! Njut av vackra perspektivmålningar....

Information v 40

Hej,

 

Här kommer lite information kring nästa vecka!

 

Tisdag: Elevmiljödag, två elever åker med Jenny till Sundspärlan. Vi andra har lektioner på skolan, bl a Lilla aktuellt och nutidsfrågor.

 

Onsdag: Vi åker på besök till Soptippen som en uppstart till vårt nya tema.  Viktigt att ha kläder efter väder. Det är caférast men tyvärr hinner vi nog inte tillbaks till den men man får gärna ha en liten fika med som vi fikar på under förmiddagen.

 

Torsdag: Läsläxa, fjärde kapitlet i språkstegen. Tänk på att börja träna direkt, vissa texter är längre! Inlämning matteläxa algoritmer (uppställning), det är en stencil med addition med växling.

 

Fredag: Idrott på Vittra, lektionen startar kl 8.

 

Om ni inte har svarat på Skolinspektionens webbenkät så är vi tacksamma om ni gör det snarast, det är sista chansen denna vecka.

 

Ha en riktigt skön helg!

Anette & Jenny