FN-dagen i bilder!
Veckobrev för v 45

Hej!

 

Idag firade vi FN-dagen tillsammans med resten av Ramlösa friskola och våra förskolor. Det har varit gemensam sång samt sånguppträde från åk 6, vi har lekt lekar som barn leker i andra länder med vår kompisklass från Kometen, sett film om FN och Unicef, vi har gjort flaggor och fredsduvor. Det viktigaste av allt är att vi har pratat om Barnkonventionen och alla barns rätt till t ex trygghet, sjukvård och utbildning.

 

Vårt nya tema om Forntiden inleds direkt efter höstlovet, Ricky som är museipedagog kommer och pratar om stenåldern som en uppstart på temat. Just nu forskar vi om istiden och hur vi än idag kan se spår i naturen efter istiden. Vi började vår resa tillbaks till istiden genom att barnen fick blunda och vila på sin bänk medan de lyssnade på en berättelse om små vattendroppar som kyldes ner till snöflingor…

 

Vecka 45 är det utvecklingssamtal och ni är varmt välkomna! Vi har förberett samtalen i skolan och barnen kommer att prata om sin kunskapsutveckling utifrån en tankekarta.

 

Vi kommer att gå bort till Kometen och läsa för de yngre barnen i vår kompisklass så har man en favoritbarnbok sparad hemma så får man gärna ta med den senast tisdag v 45.

 

Torsdagen i v 45 är det test på tabell 6 annars är det inga läxor över lovet. Det är alltid bra att hålla igång läsningen förstås!

 

Fredagen den 14/11-14 fixar åk 6 disco för förskoleklass-åk 3 17.30-19.00. Det är ett vanligt disco utan tema.

 

Ha ett riktigt skönt lov!

Anette & Jenny

Redovisning av författare

Idag har vi fått ta del av elevernas författararbeten. Det var intressanta fakta om författarna och deras verk. Alla grupper hade gjort collage men de berättade fritt om sina författare för publiken. Efteråt fick man svara på frågor... Jättebra redovisningar!