Veckobrev för v 14

Hej!

 

Ännu en vecka till ända och vi har hunnit med en massa bra saker. I matten arbetar vi med tal upp till 1000 och veckans matteläxa som är till på torsdag handlar bland annat om talrader där man ökar eller minskar med t ex 2 eller 10 i räkning med tal upp till 1000. Vi spelar mattespel, memory där det ska hittas par av 10, 100 och 1000-kompisar. Vi använder positionskort för att visa värdet på olika siffror beroende av vilken plats de har i ett tal.

 

I svenskan har vi presenterat de djur som vi skrev faktatexter om. Barnen har även blivit ”lusade” för att själv kunna ta del av sin läsutveckling och se sina framsteg. Alla har skrivit klart sina sagor och det blev roliga, tokiga, spännande men framför allt väldigt bra sagor. Denna vecka är det läsförståelseläxa i röda boken s. 28-29 och avsnittet handlar om instruktioner. Barnen ska göra alla uppgifterna i de 3 rutorna d v s gul, grön och röd. Inlämning torsdag.

 

I engelskan har vi pratat skol-ord t ex school, pencil, ruler, eraser, teacher, book mm. Vi pratar, skriver och ritar för att bygga upp vårt ordförråd. Det finns massor av olika kategorier av talking flashcards på youtube, den som vi har använt nu heter talking flashcards school supplies och den gillar barnen.

 

Nu är det dags för alla utvecklingssamtal. Det är viktigt att ni har fyllt i lappen och att den är med på mötet eftersom vi ska utgå från frågorna som barnen har svarat på. Vi behåller lappen efter samtalet. Välkomna!

 

OBS! På tisdag åker vi med hyrd buss till Vallåkra för att utforska livet i Råån. Barnen behöver kläder efter väder och matsäck för hela dagen. Gummistövlar är ett måste!

 

På torsdag kommer Annika från Miljöverkstaden och odlar med oss.

 

På fredag är det idrott på Vittra.

 

Vi bifogar en lapp om tennis från Ramlösa tennisklubb.

 

Fjärilslarverna är beställda och de kommer efter påsk :-)

 

 

Trevlig helg!

Anette & Jenny

 

Publicerat i