Grattis på födelsedagen (i förskott)!Engelska

När barnen kommer tillbaks från idrotten så blir det engelska. Vi tränar på skolord och fraser, både i boken och med True or false. Vi repeterar en extra gång med Talking flashcards school!

Veckobrev för v 36

Hej!

 

Nu har vi hunnit göra oss hemmastadda i vårt fina klassrum, det funkar bra att ha bord istället för bänkar och varje morgon går barnen in och hämtar sin tidskriftsamlare till bordet och börjar läsa sin tystläsningsbok. Det är skönt med en lugn start på skoldagen.

 

De första läxorna delas ut under nästa vecka men det informerar vi om i nästa veckobrev. Det viktigaste är att barnen fortsätter att läsa minst 3 gånger i veckan ca 15 minuter per tillfälle. Lyssna gärna på ert barn då och då även om de gillar att läsa tyst! En uppgift till nästa vecka är att klä sin engelskbok Good stuff 3. Tänk på att inte tejpa så mycket i boken utan så mycket som möjligt på omslagspappret.

 

Nästa vecka är det friskvårdsvecka och vi fokuserar på god hälsa!

 

På måndag 1/9 är det utflykt till Järavallen. Ta med matsäck för hela dagen och kläder efter väder. Vi samlas ute vid vår trappa 8.10 och vi beräknas vara tillbaks på skolan kl 14. Det blir en del planerade aktiviteter bl a bild och orientering. Det kommer finnas tid för fri lek.

 

Välkomna på föräldramöte kl 18 tisdagen den 2/9!

 

Det är skoljoggen efter lunchrasten på onsdag 3/9. Ha idrottskläder hela dagen och skor som är bra att springa i, ta även med vattenflaska. I samband med Skoljoggen kan man skänka en frivillig Springslant. Åren 2012-2016 är förmånstagaren SOS Barnbyar. Om du vill skänka en peng så ta en titt på bifogade föräldrabrevet skoljoggen 2014, där finns instruktioner om hur du går tillväga.

 

Vi blir bjudna på frukost torsdag 4/9, det behövs ingen bricka…

 

På fredag är det idrott på Vittra, kom gärna ombytt! Tänk på att idrottslektionen alltid börjar kl 8.

 

Ha det gott!

Anette & Jenny

 

Förskoleklass & åk 3 på fadderträff!