Veckobrev för v 18

Hej!

 

Vi väntar med spänning på våra fjärilslarver, hoppas att de kommer på måndag. Arbetet med tema småkryp och insekter flyter på och vi har letat nedbrytare under löv och stenar vid tennisbanorna. Nedbrytarna tar hand om naturens avfall. Vi har även sett film om vilka insekter som är pollinatörer och varför de är viktiga och hur de har ett utbyte med växter. Insekter försvarar sig på olika sätt, vi har spanat in detta i närbild. Getingar som sticks med sin gadd, spindlar som bits och sprutar in gift i sitt byte och myror som sprutar myrsyra på fiender. Vi har även spanat in hur insekter tar sig fram på olika sätt. Barnen som var iväg på elevmiljödagen på Miljöverkstan har berättat för klasskompisarna om sin dag som bland annat handlade om daggmaskar.


På engelskan har vi lärt oss en ny sång som heter What can you do? Vi har även övat på att berätta om olika saker som vi kan för våra kompisar t ex I can swim, play golf, skate, jump, ride a horse etc.

 

I matten räknar vi vidare med tal upp till tusen. Det gäller att hålla reda på ental, tiotal och hundratal, det kan bli lite klurigt vid övergångarna till nytt tiotal eller hundratal. Vi pratar om tiokompisar, hundrakompisar och tusenkompisar. Det är viktigt att se sambandet t ex:

8+2=10  80+20=100  800+200=1000

 

Läxan till onsdag 30/4 är första kapitlet i den nya språkstegen-boken som barnen fick med sig hem i onsdags. Läs texten så många gånger som det behövs för att få ett gott flyt i läsningen.

 

Vi bifogar en lapp angående vår friidrottsdag på Heden fredagen den 16/5. Det finns ett önskemål om att ni föräldrar kan ordna transport för ert barn till och från Heden, skulle det inte lösa sig så hör av er snarast. Samåk gärna!

 

Vi bjuder in till familjekväll/vernissage på skolan tisdagen den 27/5. Vi återkommer med information men boka upp datumet i kalendern redan nu!

 

Nästa vecka är det endast 3-dagarsskolvecka, 1 maj är helgdag och fredagen 2/5 är lovdag men fritids har öppet för de barn som anmält att de kommer.

 

Ha en trevlig helg och njut i sommarvärmen!

Anette & Jenny

 

Publicerat i