Höstbilder

Idag plockade vi ner våra liknelser från vernissageväggen för att ge plats åt härliga höstmålningar! 
Veckobrev för v 40

Hej!

 

Ännu en vecka till ända och vi avslutade som vanligt fredagen med idrott. Det blev olika aktiviteter, fjäderboll var jätteroligt men lite svårt… Det finns bilder på bloggen!

 

Bittan vill att alla tar med sig vars en mindre glasburk typ barnmat, gelé eller tacosåsburk. Den ska vara helt rengjord och utan etikett. Barnen ska ha den till en bildlektion. Ta med burken senast v 42, tack på förhand!

 

Idag bifogar vi en Lpp som står för lokal pedagogisk planering. Tidigare har vi arbetat muntligt i olika tema med vi ska lära oss och eleverna har fått vara med och bestämma hur vi ska arbeta för att få kunskap om olika saker. Nu är barnen äldre och vi börjar så smått införa skriftliga Lpp:er. Den första är alltså i religion, ta en titt på den där hemma så får ni föräldrar inblick i vårt religionstema.

 

Vi har startat upp religionstemat med att prata allmänt om religioner och sedan har vi pratat om de tre religioner som vi ska fokusera på i temat: kristendomen, judendomen och islam. Just nu fördjupar vi oss extra i kristendomen eftersom det är den största religionen i Sverige. Vi har pratat om hur det var förr i Sverige och att man skulle lära sig vad som stod i Katekesen. Vi har pratat om att prosten kom på husförhör (för att kontrollera att alla kunde de bibliska historierna) och då tittade vi på husförhöret i Katthult. Det blev många goa skratt för Emil är ju en mästare på att hitta på hyss.

 

Tänk på att skriva upp er för utvecklingssamtal, samtalen börjar vecka 41. Hittar ni ingen passande tid så hör av er till mig!

 

Idag saknades rätt så många matteläxböcker och vi vill att ni påminner hemma om att lämna in den på måndag. Det är ny matteläxa från måndag till torsdag och så kommer det att vara övriga veckor framöver också. Det är lättare när båda läxorna lämnas in samma dag. Nästa veckas matteläxa är individuell, det blir räkning med addition och subtraktion för alla i alla fall. Den kommer som stencil i plastficka denna gång.

 

Läxan i den röda läsförståelseboken är s. 10-11. Det är väldigt lite text då genren är listor så därför vill vi att barnen läser minst 2 x 15 minuter under kommande vecka. Gärna mer!

 

Det är caférast på torsdag. Man får ta med max 20 kronor, gärna i mynt.

 

På fredag är det simning för de barn som har fått ett enskilt mejl om detta. För övriga är det idrott som vanligt.

 

Ha det gott!

Anette & Jenny

 

Idrott

Först frukt sedan uppvärmning med zonpjätt och Siri säger. Därefter togs fjäderbollarna fram...