Veckobrev för v 23 och 24

Hej!

 

Idag var det Niclas tur att få bestämma fredagskul eftersom han vann tipsrundan på vår familjekväll. Han valde att var och en skulle få bestämma själv vad de ville göra. Det var en fin och kamratlig önskan, de flesta valde att leka ute och lite annat smått och gott.

Härligt att ha hela skolgården för oss själva!
 

Mycket tid går nu åt att slutföra och sätta samman olika arbeten samt öva skolavslutningssånger. Det händer en massa roliga saker varje dag framöver så veckobrevet kommer att vara ”dag för dag information” de sista två veckorna för att inget ska missas. Vi har haft ett högt tempo och hunnit med mycket under terminen så nu har barnens önskemål om roliga aktiviteter högsta prioritet de sista veckorna. Det blir inga fler läxor men det är jätteviktigt att barnen fortsätter att läsa, gärna lite varje dag men minst tre gånger i veckan. Läsning är en färskvara!

 

Vecka 23

 

Måndag 3/6: vi har hemkunskap och fixar fika till våra brevvänner som ska komma på besök. Alla ettor har lektion efter lunch och slutar 13.10.

 

Tisdag 4/6: utflykt till Tropikariet och Fredriksdal. Vi samlas 8.00–8.10 längst inne på Fredriksdals parkering. Ta med matsäck för hela dagen och kläder efter väder. Tänk på att smörj in era barn om det är soligt eftersom vi ska vara ute större delen av dagen. Vi kommer att vara tillbaks ca kl 14–14.30. Vi har mobilerna med oss, Anette 0737-553596 och Jenny 0734-227623.

 

Onsdag 5/6: det är idrott men det enda ni behöver tänka på är bra skor och kläder som är sköna att röra sig i. Det behövs inga duschsaker. Våra brevvänner kommer och hälsar på, det ska bli spännande att ses för första gången. Alla ettor slutar 12.30.

 

Torsdag 6/6: Sveriges nationaldag, skola och fritids är stängt!

 

Fredag 7/6: Lovdag från skolan men fritids har öppet för de barn som anmält att de ska komma.

 

Vecka 24

 

Måndag 10/6: denna dag tömmer vi våra bänkar och barnen kommer att få ta hem alla sina saker och böcker. Om något barn inte hinner bli klar i matteboken så får de gärna räkna dessa sidor hemma under sommaren. Skicka gärna med en större kasse, det blir kanske fullt i skolväskan… Vi behåller de fantastiska temaböckerna som barnen får med sig hem på skolavslutningsdagen. Vi ska också skura bänkarna in och utvändigt eftersom de blivande ettorna ska ha dem. Vi flyttar till skolsal 2 nästa läsår och då byter vi hall till tvåornas nuvarande hall. Alla ettor har lektion efter lunch och slutar 13.10.

 

Tisdag 11/6: efter barnens önskemål så vandrar vi hem till mig och äter popcorn och tittar på film. Vi ska även ha spa, ute vid fint väder annars får vi vara inne. Jag och Jenny fixar saker till detta! Alla ettor har lektion efter lunch och slutar 13.10.

 

Onsdag 12/6: efter barnens önskemål så går vi på miniutflykt med roliga utelekar i närmiljön. Barnen får ta med sig en mindre fika, vi äter lunch på skolan som vanligt! Alla ettor slutar 12.30.

 

Torsdag 13/6: skolavslutning. Alla barn börjar som vanligt 8.10 och ni föräldrar är välkomna till skolgården kl 9.00. Efter den gemensamma avslutningen ute på gården så ses vi alla i klassrummet för att önska glad sommar och då delas tårt- och glassbiljetter ut. Vid fint väder fikar vi ute, ta gärna med en filt. Vid dåligt väder fikar vi i matsal och klassrum. Dagen är slut när vi har fikat klart och känner oss nöjda och glada! Fritids har öppet för de barn som har anmält att de ska vara kvar på eftermiddagen.

 

Trevlig helg!

Anette & Jenny

 

Melodifestival

Idag har det svängt riktigt ordentligt om skolan! Ettorna gjorde ett suveränt uppträde och sedan fick de njuta av alla andras insatser. Musik är ett väldigt bra sätt att mötas på, liten som stor. Efter melodifestivalen så lekte alla tillsammans på skolgården. När det var dags för matsäck så valde majoriteten av ettorna en skuggig plats att äta på. Vi har haft en toppendag!

De sista redovisningarna!

Idag fick vi höra på de sista redovisningarna.
Först fick vi veta mer om innebandy! Vi fick veta hur man kan skjuta på olika sätt och vad det heter, tex dragskott och slagskott. Vi fick även veta hur en målvakt bäst skyddar sitt mål.
Andra redovisningen för dagen handlade om en annan sport, ishockey! Här fick vi bla se vilken enorm utrustning man behöver och även veta hur ishockeyn uppstod en gång i tiden. Vi fick höra om en duktig svensk målvakt, Pelle Lindberg, som spelade i NHL.
Nu har hela klassen redovisat och vi är så imponerade över alla fina redovisningar!