Vad blev det av våra ballonger?

Efter några veckors fixande med våra ballonger, flera lager av tidningar och tapetklister och till sist färg ser ni resultatet här. Vilka jättefina påskägg!!

Veckobrev för v 14

Hej!

 

Denna vecka har vi pratat lite extra om varför vi firar påsk, vi har läst berättelsen om vad som hände Jesus och varför påsken är den viktigaste kristna högtiden. Vi har sett en film om våren och dess högtider och traditioner, på filmen tog de upp alla nyare traditioner som vi numera firar i påsk t ex att påskharen kommer med godis. Efter påsk ska vi prata om årstiden våren och då hoppas vi att vädret har blivit lite ”vårigt”!

 

Full fokus på att göra fina påskbilder till vår temabok där vi dokumenterar allt vi lär oss!

 

 

Tisdag 2/4: studiedag, ingen skola men fritids är öppet.

 

Onsdag 3/4: idrott på Västergård. Det finns precis som tidigare två alternativ på hur barnen tar sig dit.

 

Alt 1: Ni lämnar ert barn på Västergård mellan 8.00 och 8.10 då Sofie P är på plats för att ta emot barnen.

Alt 2: Ert barn lämnas på skolan absolut senast 7.45 och går bort till Västergård med Jenny.

 

Eftersom halvklasslektionen försvinner på tisdagen så går alla barn till 13.10 på onsdagseftermiddagen.

 

Fredag 5/4: ingen läsläxa till denna fredag eftersom vi ska göra på lite olika sätt efter påsk, vi informerar om det i nästa veckobrev. Det kommer ju även bli skriv och matteläxa igen nu när vi inte ska simma mer.

 

Femmorna arrangerar disco på fredagen och för ettorna så är tiden 18-19. Inträdet är 20kr och det kommer att säljas popcorn, godis och dryck. Jag (Anette) kommer att vara där under ettornas disco så att barnen har någon vuxen som de känner, tillgänglig under kvällen.

 

Barnen har fått ett nytt favoritmattespel, man skulle addera talen från tre tärningar och sedan markera summan på sin spelplan i matteboken. Det gällde att få tre eller fem rutor i rad. Denna gången markerade barnen rutor i sin egen bok men nästa gång så blir det gemensam spelplan för att göra det hela lite svårare då det blir lite mer strategitänk.

 

 Vi bifogar ett info-blad från Ramlösa tennisklubb.

 

Under morgondagen (fredag 22/3) så kommer barnen få ta hem sina fina papier maché påskägg. De hör ju påsken till så ta en titt på barnens hyllor så att alla får hem sitt ägg, för vem vet, kanske göms det en överraskning i dem!

 

Vi önskar alla en riktigt glad påsk!

Hälsningar Anette & Jenny

 

 

 

 

 

 

Veckobrev för v 12

Hej!

 

Under veckan har vi börjat med en attitydundersökning, det är en enkät som barnen svarar på via webben. Den görs här i skolan och vi fortsätter även nästa vecka. Resultatet ger oss som skola och enskild klass information om hur vi kan förbättra vår verksamhet.

 

På fredagar så träffar jag barnen en och en för att lyssna på när de läser, vi pratar om bokens innehåll och jag ställer lite frågor. Det är värdefull tid, jag följer deras framsteg och kan stötta extra när det behövs. Sedan väljer barnen bok på en nivå som känns bra och ibland lite utmanande.

Jenny och resten av barnen arbetar då med boken Veckans ord, de skriver bokrecensioner och dagbok.   

 

I engelska så hade barnen önskemål om att vi skulle lära oss vad olika sorters mat heter på engelska. I måndags började vi med frukter och nästa vecka ska det handla lite mer om frukostmat. Vi utgår alltid från det vi kan sedan tidigare för att sedan fylla på vårt ordförråd. Vi sjunger, ritar och skriver lite grann för att bekanta oss med engelskan. Numera har vi allt som vi har arbetat med på engelslektionerna uppsatt på grupprumsdörren. Då kan man repetera lite när man har en stund över…

 

Efter påsk (v 15-17) är det dags för utvecklingssamtal och nu finns det en lista uppsatt utanför klassrummet där ni kan boka en tid. Finns det ingen tid som passar så får ni höra av er. Det ska bli kul att få sitta ner tillsammans och prata om utvecklingen som skett under ettan. Det känns som om tiden har rusat iväg men vi har ju faktiskt hunnit med en massa saker. Ettorna är väldigt vetgiriga och det är nyckeln till utveckling och kunskapsinhämtning!

 

Tänk på att det är studiedag direkt efter påsklovet, tisdagen den 2/4 är det ingen skola men fritids är öppet.

 

Nästa vecka är det sista simningsveckan. Samling 7.50 tisdag och torsdag. Det har varit givande veckor och många har gjort framsteg med sin simning. I läroplanens centrala innehåll för Idrott och hälsa står det att elever i åk 1-3 ska leka och röra sig i vatten, flyta, simma i mag- och ryggläge. Dock finns det inga kunskapskrav förrän i åk 6 då kravet är att eleverna ska kunna simma 200m varav 50m i ryggläge. De elever som inte har klarat detta under denna simningsperiod kommer att gå på rest-sim fredagar v 14-18 och meddelas via mejl om detta. Varje år återkommer fem veckors rest-sim som de elever som behöver följer med på. Under kommande läsår (åk 2-6) kommer vi att åka till badhuset vid olika tillfälle för att underhålla simningen.

 

På torsdag 21/3 är det läsårets första caférast, femmorna säljer juice, riskakor och frallor. Om barnen vill handla så får de ta med max 20 kr, gärna i mynt!

 

Det är många av barnen som vill redovisa och idag hade vi två barn som berättade om när de var och åkte skidor!

 

Ha det gott!

Anette & Jenny