Snökul på rasten!
Agentleken på idrotten

På idrotten i onsdags lekte vi agentleken, en fartfylld lek där det gäller att tänka strategiskt och samarbeta inom sitt lag. Alla kämpade glatt och gjorde sitt allra bästa, bra jobbat!

Veckobrev för v 5

Hej!

 

Denna vecka har bjudit på lite av varje. Vi har bland annat gjort lite experiment för att testa hög och låg friktion. Diskbänken blev testplats och vi använde oss av en enkrona, vatten och diskmedel. Fråga era barn vad som hände…

 

Efter barnens önskemål så har vi arbetat med bokstaven Gg i häfte, barnen har skrivit G-ord med magiska pennan på tavlan, det har byggts G av naturmaterial och av popcorn. När vi ändå var i farten med att göra popcorns G så passade vi även på att göra de olika geometriska formerna i popcorn. Det blir G-läxa i projektboken till torsdag och läsläxan är också till torsdag.

 

 

Vi har arbetat vidare med geometrin och vi har i stort sätt gjort färdigt vårt arbetsområde i matteboken. Det blir läxa i matteboken tills nästa fredag och uppgiften finns på s. 95. Barnen ska rita av sitt hus sett utifrån och de ska använda linjal, det kan ju hända att de kommer se en massa geometriska figurer i sin bild och det hade varit toppen. Det finns även extraläxa för de som vill på s. 25, 47 och 73 men det är helt frivilligt! I vår nya mattebok som vi börjar med nästa vecka så ska vi börja arbeta med klockan. Det är bra om ni redan nu ”pratar klocka” hemma, att kunna hel och halv timme är första delmålet.

 

Vi har fått förfrågan om vi ville brevväxla med en etta på en annan skola och det ville vi såklart. Nu väntar vi med spänning på första omgången brev!

 

Något som vi mer väntar på är tekniklådor från Komtek. Vi ska fördjupa oss i konstruktionsarbete. D v s olika konstruktioners egenskaper och hur de sammanfogas, egna bygge och dokumentation i form av skisser, bilder och modeller. Vi hoppas att lådorna kommer i början av veckan.

 

Det är idrott på Västergård som vanligt på onsdagen.

 

Trevlig helg!

Anette & Jenny