Skogslek i Ramlösa med alla våra kompisar i 3:an!Födelsedag

Idag firade vi denna glada tjej som minsann skulle ha discokalas idag! Vi sjöng Happy birthday och hon valde snygga klistermärken! Vi hade en födelsedagsgris till idag men han var inte i skolan...vi får fira honom nästa vecka!

Veckobrev för v 36

Hej!

 

Nu har vi mjukstartat ett par veckor och nu känns det som vi är redo för terminen… Det är mycket repetition av vad vi lärt oss i åk 1 för att kunna bygga vidare på de kunskaper som eleverna befäst i de olika skolämnena. Vi kommer att arbeta fram till i mitten av oktober då det är dags för avstämning och uppföljning på läsårets första utvecklingssamtal. De flesta elever hade som önskemål att träna extra på klockan både den analoga och den digitala, vi kommer arbeta med detta på våra måndagsmattepass nu i början av terminen. Det finns en jättebra internetsida som heter Kunskapsstjärnan där man bl a kan träna klockan. Denna sida kommer vi att introducera för eleverna här i skolan men ni får gärna använda detta sätt att träna klockan hemma.

 

Nästa vecka är det friskvårdsvecka och vi startar den med att åka till Järavallen måndagen den 2/9, vi börjar i vanlig tid 8.10 men är tillbaks ca 14.00. Ta med matsäck för hela dagen och kläder efter väder. Resten av veckan är det bekväma skor och kläder som funkar att röra sig i som gäller, vi kommer att ha minst en aktivitet varje dag. Ta gärna med vattenflaska. På torsdagen serveras det frukost på skolan, barnen behöver inte ha med bricka. Idrotten startar på Vittra fredagen den 6/9, eleverna behöver idrottskläder och duschsaker. Vill man ha med en extra frukt eller en smörgås så går det jättebra.

 

Fotografering sker på skoltid tisdagen den 3/9. Syskonfotografering erbjuds på skolan kl 15-16 men då får föräldrarna följa med sina barn.

 

Skolsyster har lämnat ut lappar om vaccination så ta en titt i skolväskan idag, en av lapparna ska lämnas tillbaks ifylld.

 

Vi bifogar klasslistan, skulle vi ha missat att revidera några uppgifter så hör av er!

 

Vi bifogar även en information om hur läxorna fungerar! Första läxan är till på torsdag i den röda läsförståelseboken s 6-7. De som vill får gärna klä sin bok men det är absolut inget tvång.

 

Fritids hälsar att de önskar att ni fyller i eventuell ledighet eller närvaro på Maxis anslagstavla gällande studiedagen som infaller måndagen den 23/9.

 

Trevlig helg!

Anette & Jenny