Mattespel

På halvklassen måndag och tisdag så har vi spelat ett roligt mattespel. Först fick vi trycka ut mynt och sedlar precis som ni föräldrar gjorde när vi förberedde matteboxarna på föräldramötet i höstas. Det var klurigt att få ut alla hela. Spelet gick ut på att slå en tärning och gå runt en spelplan två gånger. Det fanns rutor där man fick pengar eller så fick man köpa något. Ibland var man tvungen att växla med banken. Den som hade mest pengar i slutet vann.

Vi önskar alla en härlig Valborgsmässoafton & 1:a maj!

Födelsedagsbarn!

 
 

Redovisning

Redovisning

Alla i ettan ska få göra en redovisning för klasskompisarna. Ni väljer själva vad ni vill berätta om. Här kommer lite förslag på saker som ni kan redovisa om: sport, musik/artist, favoritbok, bästa semestern, djur, fritidsintresse, gosedjur/leksak eller precis vad som helst.  

 

När ni redovisar så kan ni ha med saker att visa. T ex: om jag redovisar om min favoritartist så kan jag ta med en bild på honom/henne och även spela upp en av artistens låtar. Om jag redovisar om en favoritbok så kan jag ta med boken, berätta vad den handlar om och kanske även klä ut mig till huvudpersonen i boken. Man kan göra collage, power point (om någon vuxen hjälper till), ha med stödord för att komma ihåg vad man ska säga, var fantasifull så kommer detta att gå jättebra! Redovisningen ska vara ca 5 minuter lång.

 

Redovisningsschema:

 

V. 19

Tisdag 7/5: Emelie, Gustav L och Elias

 

V. 20

Måndag 13/5: Axel och Ebba N

Tisdag 14/5: Alice, Lucas och Rebecca

Torsdag 16/5: Pelle, Lisa och Julia

Fredag 17/5: Gustav H och Filippa

 

V. 21

Måndag 20/5: Elsa och Oscar F

Tisdag 21/5: Oscar S, Mollie och Simon

Torsdag 23/5: Eerik, Niclas och Ebba L

Fredag 24/5: Linus och Gabriel

 

Vi går igenom detta i skolan men ni därhemma får hålla koll på när ert barn ska redovisa och se till att hon/han är väl förberedd. Lycka till!