Veckobrev för v 40

Hej!

 

Regnet har öst ner ett par dagar i veckan men barnen klagar inte. De hoppar i sina kläder och far ut för att leka på rasterna. Det är toppen om barnen alltid har regnställ och stövlar på skolan. Kolla även så att det finns extrakläder i ert barns korg i hallen för ibland blir det mycket plask och då kan det hända att regnet av någon konstig anledning hamnar på insidan av regnkläderna?!?

 

I matematiken arbetar vi med tiokompisarna men har även introducerat räknesagor och räkning med addition samt likamedtecknets betydelse. En aktivitet under veckan var att träna tiokompisarna praktiskt genom att barnen jobbade i par med tio klossar och ett A4. Det gömdes klossar under pappret och barnen klurade ut hur många som var gömda genom att räkna klossarna som låg synligt.

Vi arbetar vidare med bokstäver, läsning och skrivning både i stor och i liten grupp. Det är kul att se barnens framsteg och det ska bli trevligt att sitta ner med barn och föräldrar på utvecklingssamtal!

 

Om ert barn är sjukt så är ni välkomna att hämta läxor på skolan, vi lägger de uppgifter som vi arbetat med under dagen på barnets bänk. När det är halvklass så försöker vi i så stor utsträckning som möjligt låta barnen göra klart de uppgifter som de missat då de varit sjuka.

 

Nu är det dags för ommöblering i klassrummet, på tisdag får barnen reda på sina nya platser eftersom det är studiedag på måndag. Alla barnen går till 13.10 på tisdag sen är det halvklass som vanligt onsdag och torsdag.

 

Vi har gått igenom skolan gemensamma trivselregler och de bifogas med detta veckobrev. Läs reglerna och prata hemma om vikten av att följa reglerna för att alla på vår skola ska ha det bra!

 

Fritids har lämnat ut en höstlovslapp. Fyll i och returnera eventuell ledighet eller fritidstider. Höstlovet är v 44.

 

Nästa vecka (onsdag) startar inomhusidrotten på Veckogatan, Västergård. Det finns två alternativ på hur barnen tar sig dit.

 

Alt 1: Ni lämnar ert barn på Västergård mellan 8 och 8.10 då Sofie P är på plats för att ta emot barnen.

Alt 2: Ert barn lämnas på skolan absolut senast 7.45 och går bort till Västergård med Jenny.

 

Meddela oss senast på måndag om vilket alternativ som gäller för er så att vi har koll på vilka barn som tar sig till idrotten själv och vilka barn som ska gå med Jenny. Alla går gemensamt tillbaks till skolan efter idrott, dusch och fruktstund!

 

Läxorna är: läsning i Mini till tisdag, bokstavsläxa Aa till torsdag och matteläxa (göra en egen räknesaga) till fredag.

 

Vi avslutade veckan med att se Kalle och chokladfabriken och äta popcorn, det var spännande att se filmen efter att vi precis avslutat boken. Detta var vi väl värda eftersom alla barn alltid är flitiga i skolan!

Hälsningar Anette & Jenny

Veckobrev för v 39

Hej!

 

Bokstaven S har varit i fokus denna vecka, barnen har bland annat skrivit gemensamma S-ramsor och själva skrivit S-ord på tavlan, det är mycket spännande att få lov att skriva på whiteboarden. Vi arbetar på i ett bra tempo och barnen är flitiga med sina uppgifter. Veckorna flyger iväg men tiden går ju fort när man har roligt!

Alla hjälptes åt att ljuda fram rätt stavning men något ord gjorde barnen väldigt fnissiga...

 

Läxor till v 39.

 

Tisdag: läsläxa i Mini och eventuellt en extrabok. Läs gärna en stund varje dag så att ert barn känner sig trygg och säker med att läsa sin text i läsgruppen.

 

Torsdag: bokstavsläxa Ss.

 

Fredag: stencil, 10-kompisar (denna läxa får barnen på måndag).

 

I början av nästa vecka hänger vi upp en lista med utvecklingssamtalstider på dörren till klassrummet. Boka en tid som passar er, skulle det absolut inte finnas en passande tid så hör av er! Samtalen sker i v 41-43.

 

Det är studiedag måndagen den 1/10 och då är det ingen skola men fritids har öppet som vanligt. Det finns en lapp i hallen där ni kan meddela fritidstid eller ledighet senast 24/9.

 

Vi hade tänkt göra en klasslista med telefonnummer både hem till barnen men även med mobilnummer till er föräldrar. Om någon inte vill ha sitt telefonnummer på denna lista så meddela oss detta.

 

Veckan avslutades med fredagskul och Lattjo lajbans väskan. Jag (Anette) slutade tidigt idag och var inte med sista lektionen men det ska bli spännande att höra barnens tankar kring väskans innehåll på måndag, de har sneglat på den hela veckan nämligen.

 

Trevlig helg!

Anette & Jenny

 

 

 

 

 

 

 

 

Tema Kroppen

 
Vi har arbetat en del med kroppsdelar och nu fortsätter vi med hjärnan, drömmar och kroppens olika ljud. Vi såg en väldigt rolig och lärorik film om det här. Sen fick barnen rita av sin hjärna i naturlig storlek och rita en dröm som de drömt. Tänk vad stor hjärnan är om man vecklar upp den och att den är uppdelad på olika vis, spännande!