Veckobrev för v 49

Hej!

 

Veckorna rusar förbi och imorgon är det redan december… Vi vill börja med att berömma alla ettorna för att de har varit så duktiga idag när vi har varit iväg. Vi tog stadsbussen till Olympiaskolan och sen promenerade vi till bowlinghallen. Det märktes att alla hade varit där förut och de fixade med skor och klot utan problem.

Barnen bowlade en timme och sen fick vi svalka oss med isglass innan det var dags att bege sig tillbaks till skolan.

Vid busshållsplatsen fick vi lite fotbollsshow eftersom Pär Hansson, Daniel Andersson och Sven Andersson tränade målvaktsräddningar.

 

Till nästa vecka så är det Miniläxa till på tisdag och K-läxa till torsdag. Vecka 50 och 51 är det läxfritt men vi vill att alla läser ut Miniboken under resterande termin eftersom vi kommer att ha en annan läsläxa efter jul. Barnen kan läsa så mycket de orkar och ni kan läsa högt för dem mellan varven.

 

På onsdag 5/12 så är det terminens sista idrottslektion på Västergård.

 

Ni är väldigt noga med att sjukanmäla era barn när de är hemma för sjukdom och det är jättebra. Tänk på att ”friskanmäla” ert barn när det kommer tillbaks till skolan, det går bra att göra på tel: 293851 ända fram till kl 8.00 samma dag som de kommer tillbaks så det behöver inte vara dagen innan.

 

På måndag startar vi våra julmysmorgnar så ta med en liten ljuslykta och ett värmeljus senast måndag.

 

Vi har nya platser och kommer att sitta på dessa de sista veckorna av terminen. Vi arbetar på flitigt ett par veckor till och sista veckan kommer det att bli mycket mys och pyssel för det är vi väl värda!

 

Ha en skön helg och trevlig första advent på er alla,

önskar Anette & Jenny!

 

 

 

 

Serieskapande!

Idag har barnen arbetat flitigt med att skapa en serie efter sex stycken färdiga bilder på en katt och en hund. Barnen fick först lägga bilderna i den ordning som de ville skriva sin berättelse och sen började de sitt skrivande. Den lilla boken skulle sedan få en passande framsida med bild, titel och författarens namn. Det ska bli spännande att läsa varandras serier, likadana bilder men olika texter!

Barnens bibel

Idag började vi läsa berättelser ur Barnens bibel. Den första berättelsen handlade om hur ängeln Gabriel kom med ett budskap till Maria. Hon skulle få en son som skulle heta Jesus - Guds son. Efteråt pratade vi om berättelsen och sedan skapade barnen änglar av lera, de blev jättefina!