Bokstavsfest !

Nu har vi bekantat oss med alla bokstäverna som finns i vårt alfabet. Och detta har vi firat med en liten BOKSTAVSFEST !!Vi lekte "Bokstavsleken" som går till så här : På tavla visades 6 stycken olika "tema". Varje lag skulle hitta på följande : ett pojknamn, ett flicknamn, ett djur, ett land, något som man kan äta och en sång som alla började på samma bokstav. Och detta skulle man göra innan äggklockan ringde...Vid varje bord fanns fyra eller fem barn, en penna och ett papper. Nu gällde det att samarbeta med sina klasskompisar, och det är barnen i förskoleklassen superduktiga på.- Kan vi hitta på något djur som börjar på S ?
- Ja, snigel börjar ju på S !- Vilken land börjar på bokstaven D ?
- Det kan jag. Danmark börjar på D !

- Dragonkyckling är någonting som man kan äta och det börjar på D.Efter varje avklarad "bokstavsrunda", så fick barnen ett litet bokstavskex som smakade jättebra. Bokstavsleken uppskattades jättemycket utav barnen i förskoleklassen, så troligtvis så kommer vi att leka en runda till i morgon. Det finns även fler bokstavskex kvar, och dessa måste vi ju dela ut.  

Sambafestivalen.

Idag har vi haft en trevlig sambafestivalen tillsammans med hela skolan och förskolan.
Varje klass hade fått bestämma en "sambafestival-färg", och vi i förskoleklassen valde färgen grön. Vi gjorde fina gröna maraccas som vi "pyntade" i gröna toner.

Barnen hade klätt sig i någonting grönt, någon hade gröna fina strumpor och någon annan hade en grön tröja. Som lite extra krydda, så fick alla som ville en ansiktsmålning i grönt.  Några av klassens flickor fick gröna hjärtan på sina kinder.

Nu är vi redo för sambafestival !!!

Tyvärr var inte vädret det bästa, utan precis när vi skulle gå bort till Birkagatans lekplats, så började det regna  jättemycket. Men vi är glada och positiva ändå !

När vi kom tillbaka till skolgården fick vi se på många fina samba-framträden. Vi fick bland annat se när våra goa faddrar i årkurs 3 dansade sin fina dans till härliga sambatoner.

Vi valde att sjunga och dansa till "Sambalalele". Tyvärr hade vi ingen möjlighet att ta något kort under vårt framträde, eftersom det är ganska så svårt att spela och dansa och ta kort samtidigt. Men våra barn sjöng och dansade jättefint trots att vädret var så blött och kallt.

När alla hade framfört sina danser så smakade det bra med popcorn, frukt och jordgubbsvatten.
Uppskatta vikt

Vi arbetade i fyra grupper. De fick fylla var sin liten hink, en grupp fick fylla sin med stenar, en grupp med vatten, en annan med sand och den sista med gräs. Sen skulle de gissa och uppskatta i vilken ordning de skulle stå, med den lättaste först och sen tyngre och tyngre. De fick samarbeta i sin grupp och skriva ner sin gemensamma lösning. Sen undersökte vi vad som var den rätta ordningen...