Utflykt till Helsingör.

Som avslutning på ett fantastiskt läsår, så åkte vi till Helsingör för att besöka Öresundsakvariet.

Vår resa började med att vi åkte färjan Tycho Brahe över sundet. Överfarten var mycket behaglig, det var alldeles lugnt ute på sundet. Vi hittade fantastiska fönsterplatser och hela förskoleklassen hade läget under kontroll !Oj, vad det är spännade att se när färjan lägger till vid kajen i Helsingör. - Hur ska detta gå ?Kaptenen hade full kontroll på det hela, så vi kunde lugnt och stilla gå i land i Helsingör.

Efter en liten promenad kom vi fram till Öresundsakvariet. Alla barnen var mycket förväntansfulla inför detta besök. Vilka djur skulle de få träffa ?När vi kom så var det endast vatten på "undersökningsbordet", men det började hända saker direkt !
Vi fick träffa många olika slags havsdjur, som alla kom i från Öresund.Vi fick se en fin rödspätta, och ville man, så fick man klappa den. Bara man tog det lite försiktigt !  Det är minsann inte alla som har klappat en piggvard, men det har många barn i förskoleklassen gjort. Bra gjort !Vi fick bland annat lära oss att alla sjöstjärnor har fem ben, och på varje ben finns ett öga. Men trots detta, så har inte sjöstjärnan någon bra syn. Eftersom sjöstjärnan har många sugkoppar på sin kropp, så är den inte så lätt att plocka upp från "undersökningsbordet".Vi fick även känna på stora svarta musslor.- Titta här ! Sjöstjärnan har fem ben, medan sjösolen har tolv ben. Men de rör sig lika långsamt, nästan som en snigel.

- Nu, tittar en sjöstjärna på mig. Det har aldrig hänt förut.- Vågar du klappa denna väskekrabba ?Det kändes betydligt tryggare när barnen klappade dessa små eremit-kräftor, som faktiskt var väldigt mjuka att känna på.Efter en härlig timme bland alla havsdjuren, gick vi en liten runda ute bland akvariumen. Här fanns det många stora och fina fiskar.Det är inte varje dag man har ögonkontakt med en fisk !
Efter en mycket givande och trevlig stund på Öresundsakvariet så styrde vi stegen mot Kronborg Slott. Nu var det äntligen dags för att MAT. Åker man till Danmark så smakar det extra gott med en pölse, även om den kommer i från Sverige. I matsäckarna fanns det mycket goda saker, allt i från pasta med köttfärssås till pannkakor. Det smakar alltid lite extra gott med mat när man är på utflykt. Det tycker vi nog alla.Alldeles bakom vår matplats fanns en härlig lekplats där barnen bland annat kunde ta sig fram på en "inte nudda mark bana".


Här fanns även några härliga klätterträd, som några av våra pojkar gärna testade att klättra i.Medan några pojkar klättrade, så lekte några flickor i sandlådan.Alla barnen i förskoleklassen testade på att ta sig igenom labyrinten, och det gick hur bra som helst. Efter lite lek och mycket god mat i magen, så var det tyvärr dags att gå mot färjan igen.Trötta och belåtna vilade barnen sina trötta ben i de sköna stolarna ombord på Aurora. Nu var vi på väg mot Sverige igen.Vi vill tacka alla härliga barn i förskoleklassen för en otroligt trevlig och rolig utflykt tillsammans med er. Ni är superduktiga, och vi är så stolta över er. NI ÄR BÄST !

Vi vill också passa på att tacka alla de föräldrar som hjälpte till med att köra oss från skolan ner till Knutpunkten, tusen tack för hjälpen.