Veckobrev för v 36

Hej!

Oj, vad en vecka kan gå snabbt! Vi har hunnit med en massa denna vecka, alla arbetar på flitigt och visar stort intresse för sina skoluppgifter. Vi har pratat mycket om siffror och antalsuppfattning men vi har även gjort mönster både praktiskt och på arbetsblad. Läxor står högt på mångas önskelista och vi startar upp med en matteläxa med inlämning på fredag. Det är en stencil som barnen får i skolan på måndag. Idag invigde vi vår mattebok, alla arbetade så pennorna glödde. Siffer-Nisse är en filur som har varit och lämnat brev i vårt klassrum men ingen har lyckats se honom. Ett barn tyckte att vi skulle skriva brev till honom och det var ju en toppenidé. Alla ettor skrev frågor och ritade jättefina brev till Siffer-Nisse. Samma eftermiddag så försvann alla breven från klassrummet och nu väntar vi med spänning för att se om vi får några svar på alla våra frågor…

Läs och skrivläxa kommer igång vecka 37.

Vårt tema trafik är kul, vi har fotograferat trafikmärken under en promenad (collage finns på klassrumsdörren), vi har målat trafikmärken och pratat om vad de betyder, diskuterat om varför det finns regler i trafiken och vilka regler det finns, vi har läst Kråke i trafiken, sett en film om varför reflexer är så bra och vi har arbetat med kapitlet Cykel i Kluringboken. På tisdag ska vi åka till trafikskolan, vanliga tider gäller men ta med cykelhjälmen denna dag!
 
Här arbetas det flitigt med trafikmärke! Tyvärr var två barn sjuka och ett barn lyckades gömma sig fråm kameran.


Värdegrundsveckan har inneburit prat om hur man är en bra kompis, alla fick sedan rita och skriva ner sina tankar om detta. Vi har haft samarbetsövningar på idrotten. Vi har gjort klassregler och dessa ska dekoreras och sättas upp i klassrummet med alla ettornas underskrifter. Skolregler kommer att sammanställas och skickas hem för underskrift. Vi har läst sagan om Mårten och Trine på bondgården, fråga era barn vad boken handlade om! Vi har spanogram, alla som ser någon som är extra snäll eller hjälpsam får skriva ner det på en lapp och lägga i vår fina spanogramslåda. Nästa fredag öppnar vi lådan och uppmärksammar alla goda gärningar! Vår fadderträff med fyrorna skulle ägt rum i torsdags morse men eftersom det ösregnade så sköt vi upp våra uteaktiviteter med faddrarna till nästa vecka.

Vi vill redan nu skriva om lite ändrade skoltider v 37. Eftersom det är friskvårdsvecka och vi ska på utflykt, springa skoljoggen mm. så går alla barn i ettan 8.10–13.30 måndag, tisdag och onsdag men torsdag och fredag så går alla barn 8.10–12.30. OBS! Gäller v 37 och endast den veckan! Vi informerar mer detaljerat kring detta i nästa veckobrev.

Ha en skön helg!
Hälsningar
Anette & Jenny
 

Lite extra info inför v 35...

Hej!

Första veckan är avklarad och det känns toppen! Ni har goa, glada barn och de är nyfikna på allt nytt som väntar dem, jätteroligt! Jag tänkte bara ge lite information inför nästa vecka. Det är värdegrundsvecka och vi kommer att fokusera extra på vår värdegrund, även om detta är ett ständigt pågående arbete. Vi kommer bl a att träffa våra faddrar och utarbeta nya förhållningsregler.

Ingrid (specialpedagog) träffar alla elever enskilt för att se var de befinner sig i sin läsutveckling. Tillsammans med Ingrid lägger jag och Jenny upp arbetet kring läsning och skrivning så att vi möter varje elev på deras nivå.

Onsdagens idrott är på skolan, samling 8.10 i klassrummet. Inget ombyte krävs men tänk på att ha gymnastikskor och eventuellt en vattenflaska.

Vi kommer också att starta upp vårt första tema som handlar om trafik. I vecka 36 ska vi åka till trafikskolan vid Fredriksdal och den är helt nyrenoverad, spännande!

Ni som inte har lämnat in lappar och fruktpeng kan tänka på att göra det under nästa vecka.

Det har varit kul att höra barnen berätta om sina sommarminne, de är väldigt duktiga på att prata inför sina klasskamrater och det är bra inför framtida redovisningar.

Ha en skön helg!

Hälsningar Anette & Jenny

Veckobrev för v 34 och 35

Hej!

Hoppas att ni har haft en riktigt skön sommar! Nu börjar första terminen i ettan för era barn, det ska bli spännande att träffa alla elever och få påbörja vår kunskapsresa tillsammans. Jag och Jenny har förberett mycket av det praktiska men nu längtar vi efter att barnen ska börja. Schemat vecka 34 är onsdag 9-12, torsdag 8.10–12 samt fredag 8.10–13.10, alltså inga halvklasslektioner första veckan.

Det kommer att vara väldigt mycket information nu i början av terminen men vi kommer att utforma kommande veckobrev så att eleverna känner att de kan ta del av information och planering på ett lättbegripligt sätt. Veckobrevet mejlas ut till er föräldrar och finns även att läsa på vår blogg. Ni som inte mejlat era mejladresser till mig, vänligen gör det snarast på anette.stahl@ramlosafriskola.se

Viktig information och datum:

 Första skoldagen får eleverna hem flera lappar (schema, information om barn, samtycke fotografering/hemsida, fritidsschema samt inkomstförfrågan). Alla lappar utom skolschemat ska returneras ifyllda snarast, tack på förhand!

 Vi kommer att prata om barnens sommarminne under torsdagen och fredagen första veckan. Så ta gärna med det redan första skoldagen.

 Alla elever får frukt tom 31/8 men de elever som önskar att äta frukt resten av terminen betalar 100 kr senast detta datum.

 Föräldramötet blir den 13/9 kl 18, mer information kommer när mötet närmar sig men boka gärna in datumet. Den 19/9 är det fotografering, ingen idrott denna onsdag.

 På skolschemat finns mina och Jennys kontaktuppgifter samt gruppindelningen för halvklasslektionerna. De dagar som ert barn inte har halvklasslektion så slutar skoldagen 12.30, gäller from v 35. Vi ser gärna att ni hör av er när ni undrar något, skicka mejl (vi kollar mejlen dagligen) eller om det är brådskande så ring på mobilen.

 Idrotten sker utomhus i skolans närmiljö med start onsdag v 35 tills vi meddelar annat. Barnen kan komma i bekväma kläder och skor, inget ombyte krävs men ta gärna med en vattenflaska. Idrotten kommer längre fram att hållas i lokalen på Veckogatan, Västergård.

 Ta med bänkpapper så att vi kan klä skolbänken med egenvalt papper, det är ju elevernas arbetsplats och då är det viktigt att få inreda själv!

Vi ser fram emot ett roligt läsår tillsammans med era barn!

Hälsningar
Anette & Jenny