Den stora skräpplockardagen.

Här kommer några bilder från vår stora skräpplockardag.Vi gick ner till Ramlösaparken för att plocka skräp. Alla barnen i förskoleklassen fick varsin liten soppåse.
Med trädgårdshandskar eller vantar på händerna så är vi nu beredda för att städa vår favoritplats i Ramlösaparken.Förskoleklassens skräpplockare är på gång.Vi hittade inte så mycket skräp, men lite grann. Troligtvis så har någon annan redan storstädat här, men vi letade vidare. Och detta gjordes med ett stort leende hos barnen.Ett av skräpfynden blev denna kapsyl av plast.Letar man riktigt noga så hittar man mängder utav skräp, och detta hamnar så klart i en av våra skräppåsar.På vägen tillbaka till skolan, så hittade vi jättemycket skräp. Här hade många skräpnissar varit framme och minsann inte plockat upp efter sig.I buskarna utmed cykelbanan hittade vi allt ifrån mössor och vantar till en stänkskärm från en cykel. Tänk att någon slänger en ketchuppåse med ketchup i. Även denna hamnade så klart i en av våra gula skräppåsar.Alla barnens skräp samlade vi i en stor sopsäck och denna satte vi utanför vårt soprum. Förhoppningsvis så kommer sopbilen och hämtar våra sopor och kör dessa till soptippen.Veckans bokstav är Ä.

Denna veckan har vi jobbat med bokstaven Ä.

I vår hemliga låda fanns det någonting som var väldigt hårt och lite runt. Det var en ÄGGSKÄRARE som fanns i lådan.I våra planeringsböcker har vi skrivit ord som börjar på bokstaven Ä och vi har även skrivit stora Ä och lilla ä. Det var lite klurigt att skriva lilla ä, men var man bara riktigt koncentrerad så gick det riktigt bra !

Kråkans äventyr, v 17Den här veckan har Kråkan gjort ett besök hos den här glada tjejen. Kråkan har hittat tillbaka till sitt gamla bus-jag och bitit flickan i fingret 3 gånger. När flickan skulle sätta på kranen i köket hade han tejpat för kranen så att vattnet sprutade överallt!! Hans favoritbus hemma hos alla barnen i f-klassen har nog varit att hänga i lampan och det gjorde han såklart även här. Flickan hade bäddat fint på en pall där Kråkan skulle få sova, men han ville hellre sova i flickans säng på hennes kudde, mysigt.

Boken som Kråkan har fått lyssna på heter "Märta rider vilse". Boken handlar om Märta som älskar hästar men är lite rädd för dem ändå. När hon ska ut och rida med sin ridgrupp i skogen leder en större flicka henne. Men när hon får ett samtal och måste gå hem ska Märta själv försöka hänga med de andra i ridgruppen. Det går inte så bra och Märta kommer ifrån de andra och rider vilse. Plötsligt prasslar det i busken, vad kan det vara, en björn??