Bokstavsdjur på N.

Idag har vi gjort jättesöta noshörningar. Först fick vi klippa ut noshörningens alla delar och då gällde det att hålla tungan rätt i mun !Men barnen i förskoleklassen är superduktiga på att klippa och klistra.Sen klistrades delarna ihop på ett papper. Och lilla n och stora N ska också klistras på plats.Nu har vi många fina noshörningar på vår tavla i klassrummet !Hoppas att ni alla får en trevlig helg !

Matematik med maskar !

På vår utedag i onsdags så hade vi matematik med maskar !

Först fick alla sticka ner sin hand i en magisk påsen, och välja sin "mask".
Oj, undra om maskarna är kalla och slemmiga ???

När alla hade fått varsin mask, så skulle man hitta en mask som var lika lång som sin egen.Nu har arbetskamraterna hittat varandra ! 

Första uppdraget var att tillsammans hitta en pinne som var lika lång som sin mask.Här är en pinne som är lika lång !

Nästa uppdrag var att hitta en pinne som var hälften så lång som sin mask.
Det sista uppdraget var att hitta en pinne som var dubbelt så lång. Och det var inte så lätt, men till sist så lyckades alla att hitta en pinne som passade.Att ha matematik ute i naturen är härligt och uppskattat av barnen i vår klass !

Räkna rim-ord.

Under veckan har vi jobbat mycket med rim. Vi delade upp klassen i två stycken grupper, en grupp med alla killarna och en grupp med alla tjejerna.

Tisdagens uppdrag var att räkna antalet rimord på fem olika ord. Barnen fick komma på vad som rimmade på följande ord : fiska, krok, mås, våg och bo. Sedan skulle vi räkna vilket ord som fick flest rimord. Även låtsasord var okej.Killarna lyckades komma på 10 stycken ord som rimmade på mås ! Och tjejerna lyckades också att komma på många ord som rimmade. I förskoleklassen har många duktiga rimexperter !