I julens sken.

Idag har vi varit på en mycket trevlig musikal i Elinebergskyrkan. Musikalen handlade om en stackars julgran som hamnade hemma hos en familj. Granen hoppades på att få känna julefrid och en härlig julstämning. Men så blev inte riktigt fallet. Istället fick garnen uppleva en julstress och det inte alls var trevlig. 

Det skulle bakas pepparkakor, julklappar skulle fixas och chokladkartongen skulle fram.Elinebergskyrkans barnkör var otroligt duktiga både på att sjunga och spela teater.Innan jul ska man även fira lucia, och detta måste ju också hinnas med.Som avslutning på musikalen fick vi lära oss om varför vi egentligen firar jul, att det föddes ett litet gossebarn som fick namnet Jesus. 

Våra goa barn i klassen skötte sig jättebra, så vi gör gärna fler utflykter tillsammans i fortsättningen.

 

Min egen jultvål !

Ett av våra julpyssel är att varje barn får göra sin egen jultvål.

Först fick man lägga ner en bit tvålmassa i en liten kanna.Sen skulle kannan in i mikrovågsugnen. Efter cirka en halv minut, var det klart. Tvålmassan hade nu blivit flytande och jättevarm !Man fick välja på två olika "dofter" till sin tvål. Några ville att tvålen skulle lukta pepparkaka, medan några andra ville att tvålen skulle lukta som en apelsin. Då gällde det att pressa i ordentligt med apelsinsaft.Efter att man har rört runt lite grann i sin tvålblandning, så skulle blandningen hällas upp i olika formar. Man kunde göra ett stort hjärtetvål, eller ett par småtvålar. Nu får vi vänta till tvålmassan stelnar, sen får vi ta hem vår egna tvål !  

Terminens sista gympa !

Då var det dax för terminens sista gympalektion, tänk vad tiden går fort !

Det var barnen i förskoleklassen som hade bestämt vad vi skulle hitta på denna gången. Det blev en ny uppvärmning, och det är alltid roligt att prova något nytt.

   

Vi lekte "Under hökens vingar".Sen körde vi en favorit i repris, det var många barn i klassen som gärna ville leka "svansleken".Efter svanleken så spelade vi fotboll. Tjejerna delades in i två lag, och kämparglädjen var stor. Jag tror minsann att vi har några blivande fotbollsproffs i klassen !

Även killarna delades in i två lag, och dessa spelade lite tuffare än tjejerna, men med samma glädje !Det kommer säkert att spelas mer fotboll på vårens gympalektioner, för detta var någonting som barnen i förskoleklassen uppskattade jättemycket.