Julavslutning.

Tisdagen den 20 december var terminens sista skoldag för alla elever på Ramlösa Friskola.
Vi gick till "stjärnhuset" på Gustavslund och där fick vi se när pedagogerna spelade en rolig teater för oss.
Teatern handlade om två stycken tomtenissar som hette Snick och Snack som skulle leta reda på vintern. Både tomtefar och tomtemor tyckte att det var alldeles för varmt, de blev allldeles svettiga hela tiden. Därför orkade de inte göra några julklappar till barnen och de orkade inte göra några julförberedelser alls. Tomtefar och tomtemor ville ha vinter !På sin jakt efter vintern så fann Snick och Snack istället fröken Höst.Men till sist så hittade Snick och Smack vad de letade efter ! Fröken Vinter satt framför sin dator, men hon var inte så glad. Hon kände sig väldigt ensam, och därför hade hon inte gjort någon snö till människorna. Men när Fröken Vinter fick fira jul tillsammans med tomten så blev hon glad. Hon kopplade upp sig på Facebook och berättade att hon skulle göra mycket snö till människorna.Teatern som fick ett lyckligt slut uppskattades av alla oss som tittade !

När vi kom tillbaka till skolan blev det ringdans kring granen. Sedan åt vi god julmat tillsammans, men köttbullar, prinskorvar och potatismos var barnens favorit på julbordet !

 

       VI ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR !

Hela skolans fredagskul.

Som en mycket trevlig avslutning på veckan, så träffades hela skolan inne hos oss i förskoleklassen. Tillsammans hade vi "Fredagskul" med uppträde i olika former.Någon vågade att mima och rappa till sången "Jag är rapparen Maria".En annan tjej i klass 3, vågade sjunga en sång alldeles själv. Och hon hade tillsammans med en kompis både gjort melodi och text till denna underbara fina sång. Bra jobbat !Tejejerna i tvåan visade en steet-dans som de hade lärt sig på Danshuset.Vi i förskoleklassen uppträdde tillsammans, och vi valde att sjunga en julsång som vi tycker är rolig att sjunga. Vi sjöng "Mössens julafton" och vi fick varma applåder av publiken.

Julpyssel del 2

Nu är våra jättefina julkrubbor färdiga ! Det tog lite längre tid än vad vi hade trott, men vi hann bli färdiga innan julafton och det är vi väldigt nöjda med.
Jesusbarnets filt klipptes ut med stor noggrannhet.Här får Josef och Maria sina kläder på sig, och deras ansikten pyntas med ögon och mun.När Josef, Maria och Jesusbarnet var på plats i krubban, så var det bara lite halm som saknades. Så nu var krubban färdig och ingen krubba var den andra lik.